Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Ünlü banka patronundan Mengen’li aşçı ile Çin’de ilginç yatırım atağı…

Ünlü banka patronundan Mengen’li aşçı ile Çin’de ilginç yatırım atağı…
29.03.2017
768
A+
A-

Ünlü banka patronundan Çin’de ilginç yatırım atağı…

Bankacılık dünyasının ünlü patronu ile ünlü Türk aşçı Birol Dinçli birlikte Çin’e gidiyor.

Ünlü banka patronundan Çin de ilginç yatırım atağı...

Bankacılık dünyasının ünlü patronu ile ünlü Türk aşçı Birol Dinçli birlikte Çin’e gidiyor. Hedef, “Bus Grill” konseptini Çin’e yaymak.

Türkiye’nin ‘Aşçılar Diyarı’ olarak bilinen Bolu’dan çıkıp dünyanın çeşitli ülkelerinde uluslararası otellerin Michelin yıldızlı restoranlarında şef aşçı olarak çalışan Birol Dinçli, Çin’de kendi işini kurdu.

Mengen Anadolu Meslek Lisesi’nden 1994’te mezun olan Dinçli, daha sonra Fransa’daki Le Cordon Bleu’da ve ABD’de aldığı otel yönetimi eğitimleriyle bilgilerini pekiştirdi.

ABD, İsviçre, Rusya, Yunanistan, Kazakistan ve son olarak Çin’de çeşitli otellerin Michelin yıldızlı restoranlarında çalışan Dinçli, duyduğumuza göre artık kendi kanatlarıyla uçmak istiyormuş.

Para Dergisi’nden Kerem Köfteoğlu’nun haberine göre Dinçli, Çin’in Şenzen kentindeki Marco Polo Otelinden ayrılarak yine bu kente son derece farklı bir konseptteki “Bus Grill-Turkish Steakhouse” adını verdiği restoranını açmış.

Dinçli, otobüs şeklinde tasarlanan restoranında Çinlilere, ağırlıklı olarak Türk lezzetlerini sunuyormuş. Bu lezzetler içinde dönerden Adana kebaba, kuzu incikten yoğurtlu kebaba, katmerden künefeye, pirzoladan mezeye kadar bize özgü lezzetlerin tümü bulunuyormuş.

Dinçli, uluslararası otellerde çalışırken aralarında iş dünyasının ünlülerinden devlet adamlarına kadar uzanan geniş yelpazede yüzlerce kişiye hizmet ederek dostluklarını kazanmış. Bunlar arasında girişimci işadamlarımızdan Hüsnü Özyeğin de bulunuyormuş.

Hatta kulağımıza gelen bilgiler doğruysa, Dinçli, Özyeğin ile birlikte “Bus Grill” konseptini Çin’e yaymayı planlıyormuş.

Özyeğin’in girişimciliğini bilenler “Hüsnü bey bu işe girerse Çin’le yetinmez, bu konsepti dünyaya da yayar” yorumunu yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.