YAYLA’DAN İSRAFLA MÜCADELEDE BÜYÜK HAMLE: KARACADAĞ PİRİNCİ
*“Karacadağ Pirinci” 1’e 1.5 oranına kadar su alabiliyor, ısıtıldığında tadından hiçbir şey kaybetmiyor.
Ankara 26.05.2014
Yayla Agro Gıda Sanayi tarafından piyasaya sürülen Karacadağ Pirinci, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) üyelerine Ankara’da düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Federasyon üyesi yaklaşık 100 aşçının katıldığı toplantıda TAFED Başkanı Zeki Açıköz ve ekibi Karacadağ Pirinci’ni denedi.
Açıköz, sonuçlardan çok memnun olduklarını, Karacadağ Pirinci’nin hem tat hem de maliyet açısından tercih edileceğine inandığını ifade etti.
Toplantıda ayrıca, daha önce yapılmış ve “toplantı için özel olarak ısıtılmış” pilav da test edildi. Teste katılan aşçılar, Karacadağ Pirinci’nin ısıtılsa da lezzetini koruduğunu kaydetti. Denemeye basın mensupları, catering firmaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
Toplantıda söz alan Yayla Agro Gıda Sanayi ve Nakliyat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, 30 yılı aşkın bir süredir bakliyat sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Yayla’nın Ar-Ge faaliyetlerine özel önem verdiğini söyledi.
Gümüş, Diyarbakır bölgesinde yetişen Karacadağ Pirinci üzerinde uzun bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bu çalışma sonucunda da Karacadağ Pirinci’nin daha geniş bir coğrafyada, piyasaya sürülebilecek miktarda, yetiştirilmesini sağladıklarını belirtti.
40’tan fazla ülkeye ihracat yapan Yayla’nın, büyük bir uluslararası tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Gümüş, Türkiye tarımı ve çiftçisine destek olmaya öncelik verdiklerini, ayrıca israfı önlemek için de büyük çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
Yayla tarafından piyasaya sunulan Karacadağ Pirinci, 1’e 1.5 oranına kadar su alabiliyor. Isıtıldığında tadını koruyan pirinç israfın önlenmesine, böylelikle de özellikle endüstriyel mutfaklarda ciddi oranda tasarrufa gidilebilmesine olanak sağlıyor.