Yılbaşı Hindisi kestaneli iç pilav ile
Malzemeler:
• 1 adet hindi (4 kilo civarı)
• yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• tuz
• 1 adet limon
• 1 adet portakal
Yapılışı:
1. Hindiyi tepsiye alın. Derin bir kase içinde sıvıyağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.
2. Fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün.
3. Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip hindinin içine atın.
4. Hindiyi fırın poşetine alın ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın. 180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. 1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 1,5 saat daha pişirin.
5. Kestaneli pilav ile servis yapın.