Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Yılbaşı Hindisi kestaneli iç pilav ile

Yılbaşı Hindisi kestaneli iç pilav ile
29.12.2014
974
A+
A-

Malzemeler:
• 1 adet hindi (4 kilo civarı)
• yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• tuz
• 1 adet limon
• 1 adet portakal

Yapılışı:
1. Hindiyi tepsiye alın. Derin bir kase içinde sıvıyağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.
2. Fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün.
3. Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip hindinin içine atın.
4. Hindiyi fırın poşetine alın ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın. 180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. 1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 1,5 saat daha pişirin.
5. Kestaneli pilav ile servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.