Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

‘Yöremin Yemeği, Annemin Emeği’ Projesi Chef Mahmut Dolmacı’yla Başladı

‘Yöremin Yemeği, Annemin Emeği’ Projesi Chef Mahmut Dolmacı’yla Başladı
04.11.2020
525
A+
A-

Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Yöremin Yemeği Annemin Emeği’ projesinin ilk söyleşi, Dünya Rekortmeni Chef Mahmut Dolmacı ile gerçekleşti.

Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Nihal Kemer’in proje kuruculuğunu yaptığı ‘Yöremin Yemeği Annemin Emeği’ projesinin ilk söyleşi, Dünya Rekortmeni Chef Mahmut Dolmacı ile gerçekleşti. Bolu, Sakarya, Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Rize illerindeki 10 öğretmen ve 50 öğrenciyle yürütülen projenin ilki 3 Kasım 2020 Salı günü başladı.

eTwinning Projesinin kapsamında düzenlenen ilk programa Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, eTwinning Mersin il Koordinatörü Bircan Keleş, eTwinning Adana il Koordinatörü Burcu Yüksek, eTwinning Bolu İl Koordinatörü Özlem Demiröz Akgün, Yöresel Yemek Araştırmacısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selma Atabey ile 10 öğretmen 50 öğrenci ve projeyi takip eden misafirler söyleşide yer aldı.

KONUŞMALARIN ARDINDAN CHEF MAHMUT DOLMACI ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özlem Akgün’ün açılış konuşmasını yaptığı ‘Yöremin Yemeği Annemin Emeği’ eTwinning projesi tanıtım videosu ile başladı. Proje kurucularından Ali Tosun’un proje tanıtım konuşması ve projesi kurucusu Nihal Kemer’in sunumu ile devam eden programda Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut konuşma yaptı. Proje kurucusu Nihal Kemer’in anonsu ile Millî Eğitim Bakanlığı- Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin’in konuşması ardından, Mersin proje ortaklarından Esra Düzen Öğür’ün anonsu ile eTwinning Mersin İl Koordinatörü Bircan Keleş’in konuşması oldu. Adana proje ortaklarından Nevin Gök’ün anonsu ile eTwinning Adana il koordinatörü Burcu Yüksek’ in konuşması gerçekleşti. Projesi kurucusu Nihal Kemer’in tekrar anonsu ardından Chef Mahmut Dolmacı öğrencilerden gelen sorulara tüm içtenliği ile cevap verdi.

TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

İlk programın sonunda, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, proje finalinde tüm ortakları Mengen’de ağırlamaya hazırız diye belirterek, mesleki eğitimde böyle bir projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni ‘Yöremin Yemeği Annemin Emeği’ proje kurucusu Nihal Kemer, programa katılıp, deneyimlerini paylaşarak, meslektaşı olacak öğrencilerin sorularını samimiyetle cevaplayan Chef Mahmut Dolmacı ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Haber:Fatma MARMARA

Kaynak: BoluEkspress

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.