Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Zonguldak’ın yeme içme mekanları 5 yıldızlı şeflerle buluştu

Zonguldak’ın yeme içme mekanları 5 yıldızlı şeflerle buluştu
28.03.2017
610
A+
A-

Zonguldak’ın yeme içme mekanları 5 yıldızlı şeflerle buluştu

FoodinLife Gastronomi Yayınları öncülüğünde, Zonguldak Valiliği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Zonguldak ili ve çevre ilçelerine tadım organizasyonu düzenlendi.

FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen tarafından organize edilen bu etkinlikte, beş yıldızlı otel ve restoranların şefleri yeme-içme mekanlarını ziyaret ederek, yerel ürünleri ve lezzetleri tatma imkanı bulmanın yanı sıra gastronomik ölçümlerde bulundular.
Zonguldak Valiliği ve BAKKA’nın katkılarıyla FoodinLife tarafından organize edilen etkinlikte yerel mutfaklarda gastronomik ölçüm yapmak adına işbirliği adımları atıldı. Yaklaşık 45 firmanın ziyaret edildiği lezzet turunun kitapçık haline getirilmesi için çalışmalara başlandı.

Zonguldak lezzet turunun ilk durağı uzun yıllardır yaptığı kalite satış ve müşteri memnuniyetiyle tanınan meşhur Coşkunoğlu Kasabı oldu. Coşkunoğlu Kasabı’nın sahibi Osman Özkan enfes sucuk yapımını Foodinlife ve şefler ile paylaştı.

Devrek’te 1912 yılında kurulan tarihi fırınlarda pişen “Devrek Simidi” fırından çıkmadan satılıyor. Yapımında pekmezin de kullanıldığı simit, ilçe halkı tarafından büyük rağbet görüyor.

Tarihi Devrek Simidi’nin yapımı şefler tarafından büyük ilgiliyle izlendi.

Karadeniz Ereğli’de Meşhur Pideci Hasan Kuru’nun Ereğli Pide’sini bilmeyen yoktur. Şefler, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1936 yılından bu yana damak tadına hitap eden “Meşhur Pideci Ali Kuru” işletmesinin ikinci kuşak temsilcisi olan Hasan Kuru’dan Ereğli Pidesi’nin yapımını görme imkanı buldular.

Et ve ciğerin Ereğli’deki en meşhur adresi olan Kavurmacı Faruk lezzet turunda ziyaret edilen mekanlar arasında bulunuyor. Kavurmacı Faruk, enfes lezzetleriyle şeflerden tam puan aldı.

Zonguldak Çaycuma Kayıkçılar Köyü’nden lokal marketler ziyaret edilerek, Zonguldak’a has ürünler yerinde tadıldı.

Meşhur Zonguldak kestane balı

Manda yoğurdu

Zonguldak’a has Zılgıt otu

Lezzet turunun sonunda şefler genel kanı olarak yeme- içme mekanlarını güzel bulurken, Zonguldak’ın et konusunda iyi çalışılmış, pidecilikte gelişmiş ve ev yemeklerinde başarılı bir şehir olduğu düşüncesini paylaştılar.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.