Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

1.TÜRKİYE HELAL GIDA PASTACILAR ŞAMPİYONASI

1.TÜRKİYE HELAL GIDA PASTACILAR ŞAMPİYONASI
15.10.2015
542
A+
A-

 

Türkiye’de aşçılık ve pastacılık sektöründe mesleki faaliyetler, yöresel mutfakları koruma, festivaller, yarışmalar, eğitim ve sosyal sorumluluklar adına birçok önemli projeye imza atan Taşpakon’un bu kez farklı bir platformda tüketici sağlığını ve dolayısı ile mesleğimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden helal gıda akımına destek olmak ve camiamızın helal gıda ürünleri konusunda bilincinin artmasına vesile olmak amacı ile girişimlere başladığını daha önceki günlerde sizlerle paylaşmıştık.

Günümüzde ölümcül birçok hastalığa sebebiyet veren insan sağlığına zararlı, fıtrata aykırı birçok katkı maddeleri ve yanlış beslenme alışkanlıkları ile karşı karşıyayız. Uluslararası partner kuruluşumuz Euro-Toques Avrupa Aşçılar Birliği’nin tüm üye ülkelerinin kabul etmiş olduğu uluslararası tüzüğünün 3.maddesinin 5. bölümünde yer alan “Tüketicinin sağlığına direk veya dolaylı yollardan zararlı olabilecek ve bunun bilimsel araştırmalar ve görüşler ile kanıtlanması durumunda ham madde ve yardımcı madde olmak üzere tüm ürünlerin kullanımını yıldırmak hatta önlemek” ibaresi biz aşçıların ve pastacıların bu konudaki sorumluluğunu çok net özetlemektedir.

Bu kritelerden yola çıkarak Türkiye’nin konfederasyonu olma sorumluluğu ve yönetim kurulu kararımız ile insan sağlığına uygun gıdaları onaylayan Helal sertifikalandırma sisteminin lider kuruluşu Gimdes ile bir araya gelerek uzun vadede bir yol haritası çizilmiş ve konu ile ilgili çalışmalar için düğmeye basılmıştır. Taşpakon ve Gimdes olarak ulusal ve uluslararası birlikte gerçekleştirilmesi düşünülen faaliyetler masaya yatırılarak ilk proje olarak 22-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi (ICC) de düzenlenecek olan Helal Expo’da Taşpakon ve Gimdes olarak 1.Türkiye Helal Gıda Pastacılar Şampiyonası düzenlenmesi konusunda karar alınmıştır.

Helal Expo 2015 bünyesinde 24 Ekim Cumartesi günü Taşpakon’a bağlı 32 derneğimizin 20’sini temsilen 20 pasta şefimiz sadece Gimdes Helal sertifikalı ürünler ile kapalı sepet usulü yarışacaklardır. Yarışmanın yapılacağını duyarak bize ulaşan vatandaşlarımızın yoğun mesajları ile karşı karşıya kalmak ve takdir edilmek Taşpakon olarak bizi fazlası ile onure etmiştir. Bu vesile ile destek veren herkese teşekkür ederiz.

Bu yarışmada bir sosyal sorumluluk projemizde hayat bulacaktır. Her yarışmacı yanına kurucu üyesi olduğumuz Engelsiz Türkiye Platformu desteği ile toplamda 20 engelli pastacı kardeşimiz yardımcı olarak iştirak edecektir ve yarışmada yapılacak ürünlerde ustalarımız ile birlikte bu kardeşlerimizinde katkısı olacaktır.

İnsan sağlığının önemi ve dinimiz İslam’ın emrettiği beslenme kuralları ışığında büyük önem taşıyan helal gıda konusu Taşpakon’un uzun vadeli önemli projeleri arasında yerini almıştır.

Camiamıza, ülkemize ve İslam alemini hayırlara vesile olmasını dileriz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.