Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

-Saglık-Astım korkulması gereken bir hastalık mıdır?

-Saglık-Astım korkulması gereken bir hastalık mıdır?
10.05.2016
604
A+
A-
Astım korkulması gereken bir hastalık mıdır?
Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çatısı altındaki önemli sağlık kuruluşlarından İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Çakır Güler, astım hastalığının kontrol altına alınabilir bir hastalık olduğunu belirtti.
İzzet Baysal Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Çakır Güler, öksürük, nefes darlığı, hırıltı ve hışıltılı soluma belirtileriyle ortaya çıkan allerjik astımın tedavi edilebilir olduğunu belirtti ve hastalara günlük hayatlarını kolaylaştıracak önerilerde bulundu.

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çatısı altındaki önemli sağlık kuruluşlarından İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Çakır Güler, astım hastalığının kontrol altına alınabilir bir hastalık olduğunu belirtti. Güler, astımın, nefes yollarının daralmasıyla kendini gösteren ve ataklar halinde gelen ciddi bir hastalık olduğunu ve öksürük, nefes darlığı, hırıltı ve hışıltılı solumalar gibi belirtilerle ortaya çıktığını bildirdi.

“ASTIM HASTALARI İLKBAHAR AYLARINDA DİKKATLİ OLMALI”

Güler, açıklamalarında şöyle konuştu: “Allerji çağımızın hastalığı. Sık görülen hastalıklardan biri. Bu mevsimde polenlerin çok fazla olması nedeniyle rahatsızlıklar ilkbaharda artıyor. Sabah erken saatlerde polen yoğunluğu oldukça fazla. Bu polenlere maruz kalınması sonrasında vücutta birtakım kimyasal olaylar ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda da öksürük, nezle, burun, kulak ve geniz kaşıntısı ortaya çıkıyor. Allerjisi olan kişiler nezle ya da grip olduklarını düşünüp, grip ilaçları kullanabilirler. Bu tarz şikatyetleri olanlar, geçmeyen öksürük, burun kaşıntısı, kulak ve geniz kaşıntısı olanlar, ailesinde astım veya allerji öyküsü olanlar mutlaka bize başvurmalı.”

“ASTIM HASTALIĞI MUHAKKAK TEDAVİ EDİLMELİ”

Güler, açıklamalarının devamında, allerjik astımın muhakkak tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Yaptığımız tetkiklerle en uygun tedaviyi seçiyoruz. Tedavi asla yarıda bırakılmamalı. Düzgün tedavi edilirse, astım ve allerji hastaları ileriki dönemlerde daha rahat ediyorlar. Ancak tedavi edilmez ise, hastalık tekrarlıyor ve günlük yaşamı kısıtlıyor.” Güler, astım hastalarına önerilerde bulunarak, “Sabaha karşı atmosferde çok daha fazla polen olduğu için astım hastalarının dışarı çıkmamalarını ve evlerini bu saatlerde havalandırmamalarını öneriyorum. Astım hastaları düzgün tedavi olması için mutlaka doktor başvurulmalı. Şikayetlerin azalması için önerilerin muhakkak yerine getirilmesi gerekir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.