Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Lezzetin Ustası işbaşında…

30.12.2013
2.147
A+
A-

 

 

 

Mengen’imizin yetiştirdiği Ender Değerlerden ünlü emektar aşçı Eşref Özkan’ın oğlu Executive Chef Sedat Özkan bu sefer sitemizin misafiri.

Halen Wyndham İstanbul Petek Otel’de Görevinin başında

Uzun yıllardır geliştirdiği Tatları konuklarının Beğenisine Sunan Executive Chef Sedat Özkan, Mayıs 2012 tarihinden bu yana misafirlerini Wyndham İstanbul Petek Otel’de ağırlıyor.

 

Lezzetin estetik sunumla birlikte anlam kazandığını dile getiren Şefin Özgeçmişi şekillenmiştir

 

Genetik mirasının peşinden gidip, Baba mesleği Aşçılığı seçen

Mengen Doğumlu Sedat Özkan, mesleğe adımını 1970 Yıllarda Bursa Çekirge Palas Otel’de atmış. Bir yıl sonra İzmir Büyük Efes Otel’e transfer olup, 5 yıl orada görev yapıp, ardından Taksim Inter-Continental İstanbul Taksim Otel’de görev alan Sedat Özkan, daha sonrasında Pulman Etap Marmara Otel’de Garde-Manger Şefliğine daha sonra da Sous Chef Yükselmiştir. 1990 -2011 yılları arasında The Marmara Taksim İstanbul’da Executive Chef Olarak Konuklarını ağırlayan Tecrübeli Şef  bu süre içerisinde italya, Lüksemburg, New York, Dallas ve Tokyo’da düzenlenen pek çok etkinlikte ülkemizin yemeklerini başarıyla tanıtmış.

Fransa’da hazırlanan Akdeniz Lezzetleri Ansiklopedisi’nin Türkiye cildinin hazırlanması projesi kapsamında Paris’e davet edilip Orta Anadolu Mutfağı’nın dan 10 adet yemeği hazırlayıp tarifini paylaşan Sedat Özkan, 6 Şubat 2002’de Milano’daki İtalya Üst Düzey Medyasına Tanıtım olarak Türk yemekleri Sunumu gerçekleştirmiştir, Beşiktaş ve Galatasaray spor Kulüplerinin 100. Yıl Gala Yemeklerini hazırlamıştır. Chaine des” Rotisseurs’a gibi Gourme Topluluğa 5 kez yemek hazırlayan Şef Ünvanı na da sahip olan Sedat Özkan, hazırladığı lezzetleri 2012 yılının mayıs ayından bu yana Wyndham İstanbul Petek Otel Estetik ve Lezzeti birleştirerek Misafirlerine Sunaya Devam Ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.