Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >
29.05.2014
660
A+
A-

Valilik düğmeye bastı Maden ocaklarında çalışma başladı

 

 

 

Bolu Valiliği’nden yapılan bir açıklamada Bolu’daki maden ocakları ile ilgili iş güvenliği ve mevzuatlar konusunda bir komisyon marifetiyle çalışmalara başlandığı duyuruldu.

Soma’da meydana gelen ve 301 maden işçimizin hayatını kaybettiği facianın ardından tüm Türkiye’de faaliyet gösteren maden ocaklarının güvenliği de gündeme geldi. Maden ocaklarında olması gereken teçhizatlar, işçi güvenliği ve sağlığı için olması gereken standartlar ve yasalar çok tartışıldı.

 

Komisyon, konunun uzmanlarından oluşuyor

Bolu Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak Bolu’da faaliyet gösteren maden ocaklarıyla ilgili gerekli çalışmaların başladığını duyurdu. Açıklamada “İlimizde faaliyet gösteren maden ocaklarının iş güvenliği ve işçi sağlığı yönünden mevcut durumlarının değerlendirilmesi, gerek mevzuat gerek işin fiili niteliğinin gerektirdiği standartların incelenmesi amacıyla Valiliğimiz tarafından konunun uzmanlarından teşekkül ettirilen bir komisyon marifetiyle çalışmalara başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

Ercoşkun ‘inceleme geçirilecek’ demişti

Facianın ardından Bolu Milletvekilleri de Bolu’daki maden ocaklarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu’daki madenlerle, özellikle Gökçesu’daki madenlerle ilgili bir çalışmalarının olacağını ifade ederek “Özellikle Gökçesu’da gördük ki Soma ocağında olduğu gibi aynı şekilde bir üretim sistemi var. Tünellerle gerçekleşiyor. Himmetoğlu’nda ise böyle bir çalışma yok. Çünkü tünelin üstü dozerlerle alınıp direkt kömür alınıyor. Sadece makinelerle kazılıyor. Yani kazarak yerin altına girme durumu yok. Ama Gökçesu’da var. Bu konuda muhakkak iş güvenliği anlamında, çalışanların güvenliği anlamında inceleme süreçleri gerçekleştirilecek” demişti.

 

Özcan da TBMM’de gündeme getirmişti

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise TBMM’de Bolu’daki maden ocaklarıyla ilgili bir konuşma yaparak “Bolu ili Mengen Gökçesu Beldesi. Burası bir belediye ve aynı zamanda kömür maden ocaklarının bulunduğu bir bölge. Bu bölgede yüzlerce işçi çalışıyor. Ve çok vahim, bu beldede bir sağlık ocağı bile bulunmuyor. Meydana gelebilecek bir iş kazası durumunda acil müdahalede bulunabilecek bir sağlık ocağı yok. Bu konuda uyarılarda bulunmamıza rağmen de halen en azından bir sağlık ocağı dahi açılamıyor. Yine buradaki işçilerimizin sosyal güvenlik anlamında katkı verecek herhangi bir kuruluş da yok. Bu arkadaşlarımız özlük hakları bakımından son derece zor durumdalar. Madenlerle ilgili denetimlerin yetersiz olduğunu ben bugünden size söylemek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Bolu’da biri Mengen’in Gökçesu beldesinde, diğeri ise Göynük Himmetoğlu Köyü’nde olmak üzere 2 maden ocağı bulunuyor.
Bolu Gündem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.