Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı: Mengen Aşçılık Geleneği

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı: Mengen Aşçılık Geleneği
01.10.2014
794
A+
A-

Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Çalıştayı

Çalıştayı Programı

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ÇALIŞTAYI
MENGEN’DE AŞÇILIK GELENEĞİ
PROGRAMI
02 Ekim 2014 Perşembe
10.00 – 17.30
Gülezler Konağı Karaçayır Mahallesi Kurtuluş Sok. No 2/Bolu
10.00-10.45 Protokol ve Açılış Konuşmaları
Zekiye Tütüncü Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Uzmanı
Turhan Bulut, Mengen Belediye Başkanı
Prof. Dr. Mustafa Gencer, AİBÜ Rektör Yardımcısı
Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı
Ahmet Zahteroğulları, Bolu Valisi
10.45-13.05 Birinci Oturum
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mustafa Gencer
10.45-11.05: Uzman Solmaz Karabaşa
SOKÜM Unsuru Olarak Mengen Aşçılık Geleneği
11.05-11.25: Prof. Dr. Arif Bilgin
Mengen’de Aşçılık Geleneğinin Tarihi Temelleri
11.25-11.45: Doç. Dr. Seyhun Yurdugül,
Aşçılık Geleneğinde Güçlü ve Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler
11.45-12.05: Çay Arası
12.05-12.25: Doç. Dr. Nihal Doğan – Öğr. Gör. Ali Kemal Kemer
Mengen’de Aşçılık Eğitimi
12.25-12.45: Yurdaer Kalaycı
Aşçılığın Merkezi Bolu’dur
13.05-14.30 Öğle Yemeği
Yurdaer Hotel Mutfak Sanat Merkezi

 

14.30-17.30 İkinci Oturum
Oturum Başkanı Prof. Dr. Arif Bilgin
14.30-14.50: Salih Bozkurt
Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Faaliyetleri
14.50-15.10: Aydın Erçelik
Geçmişten Günümüze Mengen’de Aşçılık
15.10-15.30: Tanju Tatlı
Basında Mengen Aşçılık Festivali
15.30-15.50: Serkan Dursun
Mengen Festivalinin ve Aşçılığın Değerlendirilmesi
15.50-16.10: Fırat Oktar
Akdeniz Mutfak Günleri Festivalinin Aşçılık Geleneği Açısından
Değerlendirilmesi
16.10-16.30: Çay Arası
16.30-17.30: Değerlendirme/Tartışmacılar
Ali Kemal Kemer, Arif Bilgin, Aydın Erçelik, Azize Aktaş Yasa, Fırat Oktar, Melik
Altundağ, Meral Ozan, Nihal Doğan, Salih Bozkurt, Selami Kurtoğlu, Selami Kurtoğlu,
Serkan Dursun, Seyhun Yurdugül, Serkan Dursun, Solmaz Karabaşa, Tanju Tatlı, Yurdaer
Kalaycı, Zekiye Tütüncü Aydın
Düzenleme Kurulu / Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Komisyonu Üyeleri
Azize Aktaş Yasa (Yrd. Doç. Dr.), Halit Karatay (Doç. Dr.), Meral Ozan (Doç. Dr.), Seyhun
Yurdugül (Doç. Dr.), Siyami Palazoğlu (Uzman), Zekiye Tütüncü Aydın (Uzman).
Katılımcılar
Ali Kemal Kemer (Öğr. Gör.), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksek
Okulu Aşçılık Programı
Arif Bilgin (Prof. Dr.), Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi
Aydın Erçelik, İşletmeci

Mengen Aşçılık Geleneği

Yer: Gülezler Konağı

Tarih: 2 Ekim 2014 Perşembe, Saat: 10.00

 

 

YORUMLAR

  1. Kamil OĞUZ dedi ki:

    Çalıştaya katılan saygıdeğer büyüklerimize , başarılar dilerim.Umarım çalıştay sonucu bu sitede de açıklanır ve tüm mengen de sonucu öğrenir.