Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

“3. Ulusal Aşçılık Kampı” Mengen’de başladı

30.04.2017
726
A+
A-

“3. Ulusal Aşçılık Kampı”Na Doğru

AŞOMDER Başkanı Demirçakmak:”Kamp boyunca katılımcılar, Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacak”

  • BOLU (AA) – Aşçılık Okulu Mezunları Derneğince (AŞOMDER) 30 Nisan-7 Mayıs’ta düzenlenecek “3. Ulusal Aşçılık Kampı”na, 47 üniversiteden öğretim üyeleri ve öğrenciler katılacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek kamp için hazırlıklar tamamlandı.

Kamp, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaklığıyla Mengen’de yapılacak.

Kampta 7 gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanında eğitim veren 47 üniversitenin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” ile “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarından öğretim üyeleri ve öğrenciler bir araya gelecek.

Mengen dışından davet edilen katılımcıların organizasyon boyunca konaklama ve yeme-içme giderleri AŞOMDER ile proje ortakları tarafından karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AŞOMDER Başkanı Levent Demirçakmak, kamp boyunca katılımcıların Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacağına işaret etti.

Bu kampın giderek daha geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini belirten Demirçakmak, “Daha geniş kitle demek Türkiye’de daha fazla aşçı ve aşçı adayına ulaşmak, onların bilgi ve vizyonlarının artması demek. Öte yandan giderek kurumsallaşan bu kamp Türkiye ve uluslararası arenada iyice bilinir hale geldiğinde, Türk mutfağının uluslararası tanınırlığı için faaliyetler yapabilmek de mümkün olacak.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.