20 Metrelik Makarna (Tarihte Bugün-30 Kasım 2012)
A.İ.B.Ü. Mengen Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden 20 Metrelik Makarna
Türkiye’de aşçılık alanında ilk meslek yüksekokulu olma niteliğini taşıyan ve iç ve dış turizm sektörüne yüzlerce şef yetiştirmiş olan Mengen Meslek Yüksekokulu başarılı ve bir o kadar da eğlenceli çalışmalara imza atıyor.
Bu başarılı çalışmalardan biride 28.11.2012 günü yüksekokul uygulama mutfağında gerçekleşti. Mutfak sektöründe önemli bir yer tutan ve İtalyan mutfağının vazgeçilmezi makarnanın üretimi için öğrenciler kolları sıvadı. Elden çevirmeli makineleri ile hazırlanan makarna hamurunu dikkatli bir şekilde uzatmaya çalıştılar ve sonunda 20 metreye ulaşan makarnayı hazır hale getirdiler. Mutfak Ürünleri dersi Öğrencileri büyük bir dikkat ile hazırladıkları makarnayı sergilemek için uzun uğraş sarf ettiler. Öğrencilerin temiz ve dikkatli çalışmaları gözden kaçmadı.
Öğr. Gör Berker ÇİFTÇİ; ‘Tüm derslerin uygulamalı olarak işlendiği Yüksekokulumuzda, öğrencilerimiz aşçılık mesleğini ve ustaya saygıyı unutmadan mesleğin inceliklerini öğrenme azmi içerisindeler. Bu bakımdan çok şanslıyız. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Elif YÜCETÜRK’ün destekleri ve Akademisyenlerimiz ile koordineli çalışmalar güzel bir çalışma ortamını oluşturmaktadır. 20 metrelik makarnayı uzun uğraşlar ile yapımını gerçekleştiren öğrencilerime teşekkür ediyorum. Önceki yıllarda Aşçılık Festivallerinde yapılan rekorların bir örneği de neden bu alanda olmasın. ‘ dedi.