Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

20 Metrelik Makarna (Tarihte Bugün-30 Kasım 2012)

20 Metrelik Makarna (Tarihte Bugün-30 Kasım 2012)
30.11.2020
547
A+
A-

 

A.İ.B.Ü. Mengen Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden 20 Metrelik Makarna

Türkiye’de aşçılık alanında ilk meslek yüksekokulu olma niteliğini taşıyan ve iç ve dış turizm sektörüne yüzlerce şef yetiştirmiş olan Mengen Meslek Yüksekokulu başarılı ve bir o kadar da eğlenceli çalışmalara imza atıyor.


 

Bu başarılı çalışmalardan biride 28.11.2012 günü yüksekokul uygulama mutfağında gerçekleşti. Mutfak sektöründe önemli bir yer tutan ve İtalyan mutfağının vazgeçilmezi makarnanın üretimi için öğrenciler kolları sıvadı. Elden çevirmeli makineleri ile hazırlanan makarna hamurunu dikkatli bir şekilde uzatmaya çalıştılar ve sonunda 20 metreye ulaşan makarnayı hazır hale getirdiler. Mutfak Ürünleri dersi Öğrencileri büyük bir dikkat ile hazırladıkları makarnayı sergilemek için uzun uğraş sarf ettiler. Öğrencilerin temiz ve dikkatli çalışmaları gözden kaçmadı.

Öğr. Gör Berker ÇİFTÇİ; ‘Tüm derslerin uygulamalı olarak işlendiği Yüksekokulumuzda, öğrencilerimiz aşçılık mesleğini ve ustaya saygıyı unutmadan mesleğin inceliklerini öğrenme azmi içerisindeler. Bu bakımdan çok şanslıyız. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Elif YÜCETÜRK’ün destekleri ve Akademisyenlerimiz ile koordineli çalışmalar güzel bir çalışma ortamını oluşturmaktadır. 20 metrelik makarnayı uzun uğraşlar ile yapımını gerçekleştiren öğrencilerime teşekkür ediyorum. Önceki yıllarda Aşçılık Festivallerinde yapılan rekorların bir örneği de neden bu alanda olmasın. ‘ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.