Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ANFAŞ BASIN BÜLTENİ

ANFAŞ BASIN BÜLTENİ
13.02.2015
695
A+
A-

 

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ULUSLARARASI GIDA VE İÇECEK FUARLARI KAPILARINI AÇIYOR.

 

25 – 28  Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 22. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı nın ve eş zamanlı olarak düzenlenecek ; “ Anfaş Bevex ”  5. Uluslar arası İçecek İhtisas Fuarı’nın  400 katılımcı firma  standıyla  45.000’in üzerinde  ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor.

Anfaş Food Product ve Bevex Fuarlarına KKTC , İran , Almanya ,  Japonya , Malezya, Moldova, Balkan ülkeleri ,  Suudi Arabistan,  Irak,  İran , Pakistan , Rusya, Hollanda,   İtalya,  Almanya,  Azerbaycan,  Dubai  başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden yiyecek ve içecek sektörü profesyonellerinin ziyareti kesinleşti.

Anfaş Food Product  her geçen yıl yükselen bir grafikle Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki Oteller, Restoranlar, Fast-Foodlar, Barlar, Kafeteryalar, Pastane Zincirleri, Süper Marketler, Gıda Toptancıları, Üniversiteler, Okul Kantinleri, Resmi Kurumlar, Hastaneler, Yurtlar, Orduevleri, Öğretmenevleri, Vilayetevleri , Hakimevleri, Yemek Fabrikaları ve Tüm Yiyecek İçecek Profesyonellerinin iş bağlantıları kurmak için öncelikle tercih ettikleri uluslar arası ihtisas fuarıdır.  Anfaş Food Product ve Bevex Fuarları profesyonel ziyaretçiye açık olup ; 18 yaş altı kesinlikle ziyaretçi olamamaktadır.

 

Süpermarketler Anlaşma Yapmaya Geliyor

 

171 Süpermarket Zinciri ve 2702 yerel marketin yetkilileri tarafından ziyaret edilmesi beklenilen Anfaş Food Product Fuarına market zincirlerinin ilgisi büyük.

Perder Perakendeciler Federasyonu’nun  Ankara , Bursa, Kayseri, Konya, Karadeniz , İstanbul bölgeleri toplam 160 kişilik  süpermarket yöneticilerinden oluşan heyetleri ile fuarı ziyaret edecekler.

 

Migros ,Carrefour Sa gibi büyük zincir marketlerin toptan satış bölümleriyle  katılımcı olarak katılacağı 22. Anfaş Food Product Fuarında Metro , Özdilek , Migros, Real , A 101 Şok  , 1E1, BİM, DİASA gibi büyük ulusal marketlerin yöneticileri ise ziyaretçi grupları arasında yerlerini aldılar.

 

Gimat (Ankara  Gıda Toptancıları )   tan 350  kişilik gıda toptancısı heyeti ve   İzmir Ticaret Odası, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası,  Aydın Ticaret ve Sanayi Odası  heyetleri ve TURES Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği , Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası  heyetler halinde satınalma yapmak üzere Anfaş Food Product ve Bevex Fuarlarında olacaklar.

 

Yabancı Ülke Standları Göz Dolduracak.

 

Anfaş Food Product 2015  Fuarında bu sene yabancı ülke standlarında artış oldu. Türk pazarına ürünlerini tanıtmak ve distribütörlük vermek amacıyla KKTC , Moldova , Belçika, Litvanya, Libya , İsviçre, Polonya, Hollanda ülke katılımı yaparak stand açan ülkeler.

Ülkeler kendi  firmalarının ürünlerini sergileyecekleri  stantlarda çeşitli aktiviteler de düzenlenecekler.  Ürünlerini en keyifli yoldan Türk ziyaretçisine tanıtacak olan ülke standları  gıda ve içecek firmaları Türkiye’den sektör profesyonelleri ile yeni iş birliklerine imza atmaları hedefleniyor.

 

Ekonomi Bakanlığı   Koordinasyonunda Antalya İhracatçı Birliği Tarafından düzenlenen Alım heyeti programı ile  Almanya, Azerbaycan , Bulgaristan ,Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan , Hollanda , Irak , İngiltere, İran , İtalya , Japonya , Kazakistan , Kosova , Makedonya, Mısır , Moldova , Polonya , Romanya , Rusya Federasyonu , Suudi Arabistan , Ukrayna ve Ürdün den profesyonellerin  Anfaş Food Product  ve Bevex Fuarını ziyareti bekleniyor.

 

Almanya  Müsiad  heyeti her türlü gıda maddesiyle ilgilendiklerini ağırlıklı olarak  kuru bakliyat ve yaş sebze meyve alımı bağlantısı kurmak istediklerini bildirdiler. İran heyeti ise  süt ve süt ürünleri ve gıda ekipmanları ile ilgili pazar araştırması yapmak için fuarımızı ziyaret edeceklerdir. Suudi Arabistan hotelci ve gıda toptancılarından oluşan heyet  deniz ürünleri, kuru ve hazır sebze-meyve, alkollü içecek ,Konserve ürünler, konsantre meyve suları ile ilgili görüşmeler yapacaklardır.

 

Japonya son 2 yıldır fuarımızı ziyaret ederek satınlama bağlantısı kuran heyetlerden ve bu sene hazır yiyecekler , tatlılar , dondurulmuş sebze ve zeytinyağı gruplarında bağlantı kurmayı hedeflediklerini bildirdiler.

Irak , Balkan Ülkeleri ve Azerbaycan heyetleri ise kuru sebze meyve ve gıda , bakliyat , deniz ürünleri , İçecek ve konsantre  meyve suları alımı yapacaklar.

 

 

 

 

 

 

GIDA TEKNOLOJİSİ VE İNOVASYON SERGİSİ

Anfaş Food Product Fuarında geçen sene büyük beğeni toplayan  Fuar alanının içerisinde hazırlanan “Gıda Teknolojisi ve İnovasyon Sergisi nde  katılımcı firmalar sadece piyasaya yeni çıkardıkları ve çıkaracakları ürünlerini sergileyecekler. Katılımcı firmaların üretim ve ambalajlamada kullandıkları farklı ve yeni teknolojileri de tanıtma imkanı bulacakları özel bölümün büyük ilgi görmesi hedefleniyor.

En iyi innovatif ürün ise Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun (TAFED) prestij ödülünü kazanacaktır. 15 in üzerinde firmanın bisküvili kahveli içecek tozu , müzikli kapak açacağı , isot kreması vb farklı ürünleri sergilenecek.

 

FUARLAR FARKLI  SEKTÖREL AKTİVİTELERLE RENKLENECEK

 

 

HORİSTA HOTEL RESTORAN BARİSTA ETKİNLİĞİ

 

Kahve ile ilgili  doğru bilinen yanlışlıkların giderilmesi, kahve sektörü yeni yapılanırken bilinçli kullanıcıların oluşturulması, sektörün en doğruyu kullanması ve yeni, bilgili, yaratıcı kadroların oluşturulmasını amacıyla düzenlenecek etkinlik ;

Kahvenin tarihi , Kahve kavurma hakkında bilgilendirme Dünya kahveleri ve çeşitlerinde farklılıklar , Kullanılacak araç gereçler hakkında bilgilendirme Türk Kahvesi dünü bugünü ve geleceği , Türk Kahvesi Otomasyonu , Otel ortamında en doğru, en hızlı kahve sunumu başlıklarında düzenlenecek.

Etkinlikte ayrıca Latte Art Gösterisi ve Temel Barista Eğitimi ( ılly Kahve ) de yer alacak.

 

Etkİnlİk Programı

 

25 Şubat 2015 Çarşamba

 

Tango ve Kahve  gösterisi

Katılımcı firmaların ürünleri ile Barista Latte Art ve Türk kahvesi sunumu gösterisi

Flair Bartender Ruslan LOZHKIN ve Goerkem HARP sunum gösterileri

Kahvenin kısa tarihçesi ve dünden bugüne Türkiye’de kahve – Turgay KAYA, Mukka Kahve Kavurma Ustası

 

 

26 Şubat 2015 Perşembe

Horista 2015 katılımcıların takdimi

Horista etkinliğinin amacı sunum –  Turgay KAYA,  Mukka Kahve Kavurma

Türk kahvesi otomasyon sunumu Yunus ÇAKMAK – Barista Eğitmeni ve ödüllü Barista

Latte Art gösterisi – Ünlü Baristaların sunumu

 

27 Şubat 2015 Cuma

Temel Barista eğitimi-Illy Kahve

Yetkili Eğitmen : Gökhan Azcan.- Universita del Caffe dela Turquie

–           Yeşil kahve

–           Kahvenin dönüşümü

–           illy kahve

–           illy ürün gamının tadımı (pratik)

 

28 Şubat Cumartesi

Sunum – Turgay YILDIZ 2013 Dünya kahve pişirme şampiyonu

Latte Art gösterisi – Ünlü Baristaların sunumu ile

 

 

ÜLKELER ARASI YEMEK KÜLTÜRÜ ETKİNLİĞİ

 

Türkiye Aşçılar Federasyonu, bünyesinde bulundurduğu 20 Bölgesel Aşçı derneği ile birlikte Ülkemizde Gastronomi, Mutfak Sanatı ve Aşçılık mesleği gelişimine katkı sağlamak amacıyla Ulusal ve uluslar arası etkinlik ve aktiviteler ile de kalıcı nitelikli iletişimin sağlanması hedeflenmektedir.

Turizme hizmet üreten tüm paydaşların bir arada olacağı etkinlikte; Devletimiz Protokolü, Üniversitelerimiz, Turizm yatırımcılarımızın yanı sıra, Ülkemizin değişik tesislerinde görev yapan Genel Müdür, Yiyecek & İçecek Müdürü, Satın alma Müdürü ve Mutfak Şeflerimizin geniş katılımı da sağlanacaktır.

Konuk ülke şefleri

Sibel Pinto: Fransa

Kristina LUPP-Estonya

Roberto ORTIZ-Meksika

Paolo Passano-ITALYA

Balakrishnan Selvakumar – Hindistan

Ali Al Bourji – DUBAI

Kujtim Atashi – İsviçre

 

TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU – ( TAFED ) ETKİNLİK PROGRAMI   –   25 – 28 ŞUBAT 2015

25- Şubat 2015 – Çarşamba

Açılış

Protokol konuşmaları

Tafed Bşk. Zeki Açıköz – Konuşması

Stantların gezilmesi..

WorkshopDünya Mutfaklarından örnekler

Sebze Dekorlar El Sanatı

Türk Mutfağı tadımlık sunumlar

Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı

 

26 Şubat 2015 – Perşembe

Workshop Dünya Mutfaklarından örnekler

Türk  Mutfağı tadımlık sunumlar..

Seminer –  Türk  Mutfağı konulu ..

Stantların gezilmesi..

Sebze Dekorlar El Sanatı..

Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı

 

 

27 – Şubat 2015 – Cuma

Workshop Dünya Mutfaklarından örnekler

Türk  Mutfağı tadımlık sunumlar..

Seminer –  Türk  Mutfağı konulu ..

Sebze Dekorlar El Sanatı

Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı

 

 

Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı İçeriği

(25-28 Şubat 2015)

Konferans koordinatörü : Prof. Dr. Nazmi KOZAK

“Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı” (7. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı)

25-28 Şubat 2015 tarihlerinde TAFED’in  (Türkiye Aşçılar Federasyonu) ve Anfaş FoodProduct 22. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas fuarı ile organize ettiği çeşitli etkinliklerin bir bölümü olarak Antalya Fuar Merkezi’nde  gerçekleşecektir. “Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı” (7. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı) Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde 25-28 Şubat 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştiriliyor. 22. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlikte ülkemizdeki üniversitelerde açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin eğitim-öğretim çalışmaları tartışılacak. Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı’na konuyla ilgili akademisyenlerin yanı sıra mutfak şefleri, yöneticileri ve yatırımcıları gibi alanında saygın, özel ve kamu kesimlerinden 50 kişi katılacaktır.

 

Bu doğrultuda;

•          Sektör duayenleri aşçılar

•          Dernek temsilcileri

•          Yiyecek içecek yöneticileri

•          Yiyecek içecek sektörü yatırımcıları

•          Gastronomi araştırmacıları ve yazarları

•          Farklı üniversitelerde bu alanda çalışan akademisyenler farklı oturumlarda ve farklı alt konularda çalışacaklardır.

Bu alt konular her biri ortalama altı kişiden oluşan altı çalışma grubunca, her gün iki oturum şeklinde üç gün boyunca sürdürülecektir.

WORKSHOP YAPILACAK SAATLER

YABANCI CHEFLER                                                TÜRK CHEFLER

 

1.TUR: 11:0012 :00                                                 1.TUR12:00 13:00

 

2.TUR:13:00 14.00                                                 2.TUR:14:00 15.00

 

 

7.TGYD FLAIR OPEN TURKEY 2015

 

7. TÜRKİYE YARATICI BARMENLER ETKİNLİĞi -BAR TEKNİKLERİ VE GÖRSEL SUNUMLAR

TGYD (TÜM GASTRONOMİ YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ VE ANFAŞ BEVEX 4. ULUSLARARASI İÇECEK İHTİSAS FUARI İŞBİRLİĞİNDE

Yetenek gerektiren bar sunum teknikleri olarak adlandırılan Flair bartending, göz kamaştırıcı yollarla bar araçları (örneğin kokteyl karıştırıcılar) ve içki şişeleri manipülasyonu ile misafirlere, müşteri veya kitleleri eğlendiren uygulamalı gösterilerdir. Bu gösterileri yapan barmenler, özel yetenekli ve ilgili iş ile beceri gerektiren özelliğe sahiptir. Dünyada bir hayli yaygın olan bu meslek dalı, ilgili ürünlerin reklamı için yiyecek içecek mekanları, oteller ve restoranlar arasında hayli rağbet görmeye başlamıştır. Özellikle otelcilik eğitimi veren eğitim kurumlarında özel kurslar başlatılmıştır. Anfaş Bevex Fuarı kapsamında Antalya Expo Center Alkollü İçecekler Özel bölümünde TGYD (Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği) tarafından profesyonel bir ortamda gerçekleşecek olan 7. Flair Open 2015 yaratıcı barmenler etkinliği, uluslararası ünlü bartenderlar Ruslan LOZHKIN, Ahmet KAYTAR ve Goerkem HARP’ın gösterileri eşliğinde yapılacaktır.

 

25 Şubat 2015

FLAIR OPEN ile ilgili bilgilendirme ve basın toplantısı

Tarım il müdürlüğü  Seminer

26 Şubat 2015

Gösteriler ve yarışma

27 Şubat 2015

Gösteriler ve yarışma

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.