-Arşiv-Aşçılık ve Turizm Festivali’nden Aşçılar Köyüne
-Arşiv- Aşçılık ve Turizm Festivali’nden Aşçılar Köyüne
Mengen ilçemizden derlediğim arşiv haberlerimizi paylaşıyorum.Mengen halkına vaat edilenleri ve sonuçlarını degerlendirelim.
18. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali 31 Ağustos-1 Eylül de devlet erkanı, aşçılar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Festivalin şov yemeği olarak vatandaşlara 1 ton kıyma ve 250 kg soğan ve 500 kg ekmek içi kullanılarak yapılan binlerce porsiyon Mengen piknik köfte, festival.alanına kurulan dev platform üzerinden dağıtıldı. Yoğun izdiham yaşanan dağıtım anında vatandaşlar birbirini eziyordu.
Festivale katılan Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Sağlık Bakanlığı’nın Mengenli aşçılarla ortaklaşa çalışma yaparak, vatandaşları sağlıklı yemek konusunda bilinçlendireceklerini söyledi.
Osman Durmuş, Mengen İlçesi’nde düzenlenen ” 18.
Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalinde, Sağlık Bakanlığı
Temel Sağlık Hizmetleri ve Aile Planlaması ve Ana Çocuk
Sağlığı genel müdürlüklerinin, Mengenli aşçılarla
ortaklaşa çalışma yapıp, vatandaşlara, “Yemeğin
hazırlanması, yemeğin hijyeni, içerdiği kalori” gibi
konularda bilinçlendireceklerini söyledi.
Mengen’deki tarihi ahşap evlerin restore edilerek, “Mengen Aşçılar Köyü” kurulacağını bildiren Durmuş, “Bu köyün kurulması için özel sektörün de desteğini bekliyoruz: Bu köy kurulduğunda, iki binmişinin katıldığı Beslenme Kongresi’ni burada yapacağız” dedi.
“84 KİLOYDUM 102 KİLO OLDUM”
Durmuş, dengeli beslenmenin çok önem taşıdığına işaret ederek, “MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şevket Bülent Yahnici de aramızda. Yahnici’nin kendileri dengeli beslenmenin önemini bilirler. Sağlık Bakanı olmadan ben 84 kiloydum, şimdi 102 kiloyum. Geldiğim nokta şişmanlık sınırı, bu yüzden aşçılara tavsiyem yemekleri yaparken şişmanlık tehlikesini unutmasınlar” diye konuştu.
Durmuş, daha sonra etkinlik çerçevesinde düzenlenen
kadınlar arası yöresel yemek yarışmasına katılan
yemeklerin yapılışlarıyla ilgili bilgi aldı.
Kaynak:Bolu Gerçek Gazetesi