Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AŞÇILARIMIZ:ERDİNÇ ERDOĞAN

AŞÇILARIMIZ:ERDİNÇ ERDOĞAN
08.02.2015
1.411
A+
A-

Mengen’den yetişen değerleri tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.Bu sefer misafirimiz Erdinç ERDOĞAN oldu.Yazılarınızı(foto_varlik@hotmail.com)adresimize gönderin yayına alalım.Genç aşçımızı kendi ifadeleri ile tanıyalım.
04.07.1982 doğumluyum. Mengen Türkbeyli mahallesindenim, evli bir çocuk babasıyım. Ben de bir aşçı torunu olmaktan gurur duyuyorum. Büyük dedem Şâkir Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliğinde değerli ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Mengenli bir aşçı olarak hizmette bulunmuştur.
Mengen Lisesi 1999 yılı mezunuyum. 1996 yılından itibaren Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi öğrencileri ile birlikte, rahmetli okul müdürü Fatih Kılıç’ın destekleriyle yaz sezonlarında Side Place Hotel, Marmaris Laguna Hotel, Çanakkale Kolin Hotelde mesleğimi devam ettirdim ve oradan da İstanbul da Divan Hoteli ve İstanbul Divan Kuruçeşmede mesleğimi devam ettirirken vatani görevimi yapmak üzere askere gittim. Acemi birliğimi Malatyada bitirip, usta birliğimi de Kıbrıs da yaptım. Kıbrıs Girne Ordu evinde aşçı asker olarak Generallere lezzetli yemekler yapıp üstün başarı belgemi almış bulunmaktayım. Askerlik görevimin bitmesiyle çok sevdiğim Toprağın Yeşile İnsanın Yemeğe doyduğu memleketim Mengen e geldim. Kısa bir aradan sonra Ankara Budakaltı ve Ankara Cepa AVM Budakaltı Restorantlar zincirinde uzun bir süre çalıştım, şahsıma yapılan teklif üzerine Ankara Rafine Restorantta belirli sürede çalışarak oradan, Ankara Bahçelievler Liva Bistro Restorantta şimdi ise Ankara Armada Rollhouse Dowton Restorantta çalışma hayatımı devam ettirmekteyim.
Mengen sevdalısı biri olarak yanımda devamlı ilkönce kendi hemşehrilerimi tercih etmeye çalışıp, onlara meslek kazandırmak, aşçıların başkenti olan Mengen’i ve Mengenliyi unutturmayıp bu mesleğin bizlerden sonra gelecek nesiller yetiştirmesine katkı sağlıyorum. Bizler dünyada ve Türkiye de markalaşmış Mengenli aşçılar olarak Mengen de ve Ankara da yapılacak her türlü Mengen etkinliklerine destek vermeye hazırız.
Mengenli olmak ayrıcalıktır. Mengenlinin yemeği yenilir, suyu içilir, Mengenli misafir perverdir.
Kısacası Toprağın Yeşile İnsanın Yemeğe doyduğu yerdir benim Mengenim

YORUMLAR

  1. Sevgili kuzenim Erdinç Şef,
    yazın çok güzel,yapmak gerçekleştirmek istediklerin çok güzel.mesleğinde büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.sana başarı ve mutluluklar diliyorum.

  2. SADIK ERDOĞAN dedi ki:

    Ailemizden yetişip aşçılık sanatını icra ederken gösterdiğin başarı bizim için övünç kaynağıdır. Sanatının zirvesine ulaşman dileği ile gözlerinden öpüyoruz yavrum.

  3. KAZIM ŞENOL EFE dedi ki:

    ERDİNÇ KARDEŞİM GENÇSİN AZİMLİSİN AKILLISIN DOLAYISIYLA BAŞARILISIN HERŞEYDENDE ÖNEMLİSİ YÜREĞİ GÜZEL İNSANSIN ALLAH YOLUNU DAİM AÇIK ETSİN

  4. İsim * dedi ki:

    Mesajınız…

  5. Ailemizin Usta Aşçısı sevgili kuzenimiz .

    Yemek yapmak ta bir sanattır.seninle gurur duyuyoruz..Başarılarının devamını dileriz..

  6. yasemin dedi ki:

    Ailemizin Usta Aşçısı sevgili kuzenimiz .
    Yemek yapmak ta bir sanattır.seninle gurur duyuyoruz..Başarılarının devamını dileriz..

  7. ahmet erdoğan dedi ki:

    ailemizin,mahallemizin,mengen in değerli aşçısı oğlum seninle tüm ERDOĞAN ailesi olarak gurur duyuyoruz. bu meslekte zirve yapmak için azminden asla ve asla vazgeçme ,mengenli bir aşçı olarak mengen i de en güzel temsil etmeye gayretlerini göster. oğlu yolun açık olsun allah utandırmasın sağlıklı sıhhatli topluma hizmetin daim olsun, hepimiz seninle gurur duyuyor,gözlerinden öpüyoruz

  8. uğur çevik dedi ki:

    Mesajınız…

    1. uğur çevik dedi ki:

      Sevgili Erdinç kardeşim,

      Yemek yapmak bir sanat, aşçı ise bir sanatçıdır… çıktığın bu yolda Allahım yolunu açık etsin, tüm başarılar güzellikler seninle olsun.En önemlisi ve bence en değerli olanı Rabbim; memleket sevgini, MENGEN sevgini başarılara uzandıkça hiç unutturup içinden eksik etmesin.

  9. Ayşe ATAMAN dedi ki:

    Mengeni kendi çerçevenden ne güzel tarif etmişsin abi yapacak olduklarında başarılar sana bu yolda ailemizin gururusun…

  10. Sevgili kardeşim Erdinç.Sanatçı kişiliğini aşçılıkta da göstererek çok başarılı olacağına inanıyorum.Aşçılar diyarı güzel Mengenimiz’den ailemizden de aşçıların yetişmesi gurur verici bir durum.Bundan sonraki meslek hayatında başarılar dilerim.

  11. ayşe erdoğan dedi ki:

    canım oğlum yazının çok güzel yazarak mengen aşkını, aşçılık sanatını o güzel açıklamalarınla değerlendirmişsin.oğlum bu güzel aşçılık mesleğinde bir mengenli olarak en güzelini yapacağının kanaatindeyim yolun açık olsun,başarılarının devamını dilerim, tüm aile olarak arkandayız seni seviyorum oğlum