Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AŞÇILARIMIZI TANIYALIM- BURAK SEVEN-

12.04.2013
887
A+
A-

İlçemizden yetişen lezzet ustalarını tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.Bu sefer akademik eğitim gören aşçı adaylarımızdan Burak Seven’i kendi ifadeleri ile tanıyalım
1994’de Ankara’da doğdum.Bolu Mengenbaşaliyim,aşçılık mesleğine küçük yaşta başladım. Bunun sebebi ise hem mesleği sevmem, hem de babamın aşçı olmasıdır.İlköğretimi Ankara’ da okuduktan sonra,2008’de Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine geçiş yaptım.
Okul süresince boş kalmayarak, Ankara Çeşni Konağında çalışmaya başladım. Ve yaz dönemini orda geçirdim.Sonra okula döndüğümde ,ilk stajımı Antalya Sheraton Voyager Hotel de Chef Sami Kahrıman’ın yanında tamamladım. Bu Staj esnasında Chef Eyüp Kemal Sevinç’in düzenlemiş olduğu Norveç Seafood Seminerin den eğitim alarak sertifika aldım.Ankara’da Rixos Otelin, Yum-BİR ile düzenlediği Dünyanın en büyük omletini yaparak Gress rekorlar kitabına girdik.Bir Sonraki Stajımı ise İstanbul Doors Group Ajia Hotel’de Chef Hasan Ali Karabulut’un yanında tamamladım.Buradaki Stajımda Ünlü 2 Michelın Stars Chef Tom Aikens ile çalışma fırsatı yakaladım ve menülerini öğrendim.Stajlarımı başarılı bir şekilde bitirdikten sonra okuluma liseye döndüm ve mesleğe olan sevgim büyük bir aşka dönüştü.Sonra önümde yarışmalar vardı, okulda seçmeler oldu ve 1. olarak yarışmalara girmeye hak kazandım.Ekibimle beraber Antalya Altın Kep ve İstanbul Gastronomi Festivalinde derece alarak okulumuzu en iyi şekilde temsil ettik.2012’de mezun oldum.İstanbula geçtim, Carlo Bernardini Catering ve Chez Bruno VIP catring’le bir kaç kez ekstra olarak çalıştım.Sonra Ankara’da Crew restaurant grubunun yeni açılan ve danışman Chefliğini ünlü İtalyan Chef Patrizia Under’in yaptığı La Gioia Cucina Frecsa Restaurant’a Demi Chef olarak başladım.Bu arada Üniversite için tercih yapmıştım ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksek Okuluna girmeye hak kazandım ve geçiş yaptım.Üniversite’de boş kalmayarak İstanbul Gastronomi Yarışmasının elemelerine girerek yaptığım tabakla yarışmaya girmeye hak kazandım ve okul ekibine katıldım.Yarışmada da ekip olarak farklı kategorilerden güzel dereceler aldık,okulumuzu en iyi şekilde temsil ettik.
Sonra Genç Aşçılar Topluluğu’nun Başkanı seçildim ve konferans, panel.workshoplar düzenledik ve etkinliklerimiz devam etmektedir.Sonra Uniacademy Institue eğitimlerine katılarak birçok sertifika aldım.Durmaksızın hedefime doğru ilerliyorum. Üstümde emeği olan başta aileme, ustalarıma, okul dönemimdeki hocalarıma ve ayrıca arkadaşlarıma çok teşekkür ederim hepsinden Allah razı olsun. Genç Aşçılar Topluluğu Olarak Mengen gen’tr ve Hüseyin Varlıka Teşekkürlerimi İletiyorum.

YORUMLAR

  1. cemil güler dedi ki:

    burak başarılarının devamını diliyorum canım allah yardımcın olsun kardeşim.