Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bolu Protokolü Mengen MYO’nun Aşçılık Kursuna Katıldı

Bolu Protokolü Mengen MYO’nun Aşçılık Kursuna Katıldı
21.11.2014
895
A+
A-

Protokol Mengen’de mutfakta
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu tarafından Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜYAM) kapsamında, ‘Akademisyen Şeflerin Tadımlık Kursları’ adıyla, 16 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği aşçılık ve yemek kursu düzenleniyor. Kursun ilk dersine; Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mengen Kaymakamı Yavuz Akyol, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve eşleri ile Mengen protokolü katılarak Mengen MYO’nun öğretim elemanları ile birlikte yemek yaptılar.

İlk önce protokolle birlikte uygulama mutfaklarını gezen Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, burada hazırlıklara yardımcı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencileriyle sohbet etti. Ardından Rektör Coşkun ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve bazı protokol üyeleri Öğretim Görevlisi Berker Çiftçi ile birlikte ‘Kuzu Tandır’ hazırladılar. Öğretim Görevlisi Fuat Bayram’dan baklava yapımının inceliklerini öğrenen protokol üyeleri tezgahın başına geçerek hamur açtılar. Protokol daha sonra Öğretim Görevlileri Zühal Özdemir’den Creme Brulee, Ali Kemal Kemer’den Pane Tulum Peynirli Salata, Berker Çiftçi’den ise Toyga (Aşı) Çorbası’nın yapımını öğrendiler.
Kursun sonunda katılımcılara Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından sertifikaları takdim edildi. Rektör Coşkun ve eşi Bedia Coşkun’a ise sertifikaları Vali Zahteroğulları tarafından verildi. ‘Akademisyen Şeflerin Tadımlık Kursları’ Mengen MYO tarafından SÜYAM kapsamında düzenleniyor. 16 yaş ve üzerindeki herkesin katılabileceği kursta, ilk olarak 20 kişiye eğitim verilecek. Türk mutfağından Çin ve Fransız mutfağına kadar geniş bir yelpazede eğitim verilecek kurs, talep oldukça devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.