Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Sheraton Çeşme mutfağında Ege’den lezzetler

Sheraton Çeşme mutfağında Ege’den lezzetler
30.08.2016
903
A+
A-

Sheraton Çeşme mutfağında Ege’den lezzetler

Sheraton Çeşme Hotel Resort &Spa A-takımı 18, usta ekibi 23 olmak üzere toplam 76 kişilik bir mutfak ekibiyle misafirlerine hizmet veriyor. Menüyü ince ayrıntılarla hazırlayan Executive Chef Rahmi Yılmaz; “Her şefin kendi imzasını taşıdığı bir ürünü mutlaka vardır” diyor ve Sheraton Çeşme Hotel mutfağında hazırlanan başarılı lezzetlerden “Çilekli dil balığı”nı FoodinLife okuyucuları için paylaşıyor.
Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa Executive Chef’i Rahmi Yılmaz, Ege’nin ürün zenginliğinin avantajını kullandıklarından bahsediyor. Ot çeşitleri, deniz mahsulleri, Alaçatı enginarı, bostan sebzeleri, Ovacık’tan gelen kabak çiçeği ve Ege Denizi’nden çıkan balıklar Yılmaz ve ekibinin sihirli ellerinde lezzet şölenine dönüşüyor. Yılmaz, gastronomide yükselen trend olarak sağlıklı menüleri öngördüğünü ifade ederken İspanya’nın bu konuda ilerleme kaydettiğini dile getiriyor.

“Türk yemeklerini orijinal isimleriyle yazmalıyız”
Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için neler önerdiğini sorduğumuz Yılmaz; “Mutfaklarımızda yaptığını yaz, yazdığını yap standardını uygulamalıyız. Menülerimizde bulunan Türk yemeklerini orijinal isimleriyle yazmalıyız. Yurtdışında gerçek ve orijinal lokantalar açmalıyız ve tabii devlet buna destek vermeli. Yurt dışında Türk mutfağı günleri organize edilmeli” diyerek önerilerini örneklendiriyor. Rahmi Yılmaz, sözlerini duayen şef Necip Ertürk’ün bir deyişiyle tamamlıyor: “Bu meslekte hiç kimsenin öğrenimi henüz tamamlanmamıştır. Her gün yeni bir şey öğrenmek için çok çalışın.”

‘’Çilekli Dil Balığı’’

Malzemeler

1 adet dil balığı (4 fileto)
76 gr taze yaprak ıspanak
8 adet taze çilek
1 çorba kaşığı yaban mersini
6 dal Chives
10 adet pembe biber
1 çorba kaşığı balsamico sirkesi
Jülyen limon kabuğu
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
¼ çay kaşığı taze zencefil

Hazırlanışı

Taze dil balığı temizlenip 3 rulo olacak şekilde sarılıp tuz biber ile zeytinyağında hafif ateşte pişirilir. Ayrı bir tavada taze ıspanak yaprakları sotelenir ve baharat ile tuz ile tatlandırılır. Taze çilekler ayıklanıp soğuk suda 1 saat bekletilir. Yıkayıp dil balığının üzerine konmak üzere 3 adet ayrılır, geri kalanı iyice sotelenir. Sotelenmiş ve rengi çıkmaya yakın çilekler sotelenmiş ıspanağa ilave edilir ve iyice harmanlanır. Chives, limon kabuğu, pembe biber, yaban mersini, taze zencefil bir blender yardımı ile parçalanır. Balsamico sirkesi ilave edildikten sonra sos olarak hazır duruma getirilir. Bu sos; dil balığı, ıspanak ve çilekle inanılmaz bir uyum içinde olacaktır. Ispanak en alta, üstüne dil balığı en üste de çilek yerleştirilir ve üstüne sos dökülür.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.