Çin ve Japonya’daki aşçılarımız bir araya geldiler
Çin ve Japonya’daki iki aşçımız bir araya geldi
Birol DİNÇLİ Çin,Cihan ERDOĞAN Japonya’da Mengen’i temsil ediyorlar
Aşçılar diyarı Mengen’den yetişen lezzet ustaları dünyanın her ülkesinde ülkemizin adını duyuruyorlar.
Mengen’de alaylı veya okullu aşçılık eğitimi ile yemek pişirmeye başlayan aşçılarımız dünyanın çeşitli ülkelerinde ünlü bir şef olarak çalışmaya devam ediyorlar.
Yıllarını aşçılık mesleğine vermiş ve kendini sanatına adamış şeflerden Birol DİNÇLİ 2 yıl Amerika,3 yıl Rusya,2 yıl İsviçre ve 5 yıldan bu yana Çin’de otellerde profosyonelce çalışıyor.
Gene Mengen’den yetişen ve aşçılar diyarını 7 Yıldır Japonya’da yaptığı yemeklerle temsil eden Cihan ERDOĞAN halen bu ülkede Türk yemeklerini tanıtıyor.
Geçtiğimiz günlerde iki ayrı ülkede çalışan aşçılarımız ve ünlü şeflerimiz Japonya’da bir araya geldiler ve bu anı hatıra fotoğrafı ile ölümsüzleştirdiler.
Aşçıların ata ocağı Mengen’den hemşerilerimize Ülkemizi temsil ettikleri için teşekkür ediyor ve gurur duyduğumuzu söylüyoruz.