Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Coğrafi işaret tescilli Bolu Kabağı’nın tanıtımı gerçekleştirildi

Coğrafi işaret tescilli Bolu Kabağı’nın tanıtımı gerçekleştirildi
27.07.2021
246
A+
A-
Bolu Belediyesi coğrafi işaret tescilli Bolu Kabağı’nın tanıtımı için “Yerelden Globale Bolu Kabağı’nın Coğrafi İşaret Eğitim Çalıştayı” düzenledi.


Bolu’nun coğrafi işaret tescilli yöresel ürünlerin tanıtılmasına ve pazarlanmasına yönelik Bolu Belediyesi’nce yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.  Çalışmalar kapsamında Bolu’nun Coğrafi İşaret Tescilli ürünü olan “Bolu Kabağı” için bir eğitim çalıştayı düzenlendi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER KONUŞMACI OLARAK KATILDI

“Yerelden Globale Bolu Kabağı’nın Coğrafi İşaret Eğitim Çalıştayı” adıyla Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya Ege Üniversitesi Süt Ürünleri Bölümü A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Raşit Uysal,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zuhal Özdemir Yaman, Marka ve Patent Uzmanı Sosyal Kılıç ve Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener, konuşmacı olarak katıldı.

Pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleşen çalıştayda alanında uzman isimler, coğrafi işaret, coğrafi işaretlerin sürdürülebilirliğini sağlamak için yapılması gerekenler,  marka ve markalaşmanın etkileri, bal kabağının beslenmedeki önemi ve Türk mutfağındaki yeri ile kooperatifçilik ve kooperatifçiliğin önemi gibi birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi.



Kaynak: Bolu Gündem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.