Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Etkinlik Duyurusu – Tanju Tatlı Kitap Söyleşisi

Etkinlik Duyurusu – Tanju Tatlı Kitap Söyleşisi
17.04.2023
443
A+
A-

Geçtiğimiz Mart ayının 15’i itibariyle açılışı yapılan ve ziyaretçilerini ağırlama başlayan Foto Hüseyin Varlık Sergi Salonunda bir dizi etkinlik başlıyor.



Geçtiğimiz ayın 15’inde hizmete ve ziyarete açılan Foto Hüseyin Varlık Fotoğraf Sergi Salonumuzda yapılacak olan ilk etkinlik “Kültür ve Mekan Bağlamında Mengen Aşçılık Geleneği” kitabının yazarı Mengen’in değerlerinden Tanju Tatlı ile hazırlamış olduğu bu değerli eseri üzerine söyleşi.

İlçemiz için değerli olan bu kitaba ilişkin yapacağımız söyleşiye katılmak isteyenleri bekliyoruz.

Yer : Foto Varlık Fotoğraf Sergi Salonu

Tarih & Saat : 24 Nisan 2023 Pazartesi günü // 19:00


 

Yazarımızın kitabının arka kapağında kitabın tasviri şu şekilde veriliyor:

“””

Kent ve Mekân Bağlamında

Mengen Aşçılık Geleneği

Memleketlerimize İnsan ve Kültür Penceresinden Bakmak

Her bir şehrimiz, iIçemiz, köyümüz kendine has krymellekıymetler barındırıyor.
Doğadan beğeri unsurlara bu özgün değerleri korumak ve geliştirerek geleceğe taşımak bireysel ve toplumsal olarak ne de önemli. Kalıcı gelişimin temeli için de bu şart.

Bunun yolu bellek imgeleri olan kent, mekan, insan ve kültürü birlikte anlamlandırmaktan geçiyor. Yemek kültürü, gıda ve aşçılık; bu özelliklerin hepsiyle ilintili hem günlük pratiklerimizi hem de derin kültürel kodlarımızı barındırıyor. Türk mutfak kültürü dünyanın en zengin mutfaklarının başında ve onunla ilgili geliştirilecek, çalışılacak çok alan var.

Güzel iIçe Mengen de dünyada kendine has biçimde uzun müddetlerdir, kentlere aşçı gönderiyor. Asçılar; farklı ülke, kent, mekan ve kurumlarda başka memleketlerden meslektaşları ile beraber sanatları ile var oluyorlar. Meslekli olmak kavramına da özgün katkı sunuyorlar.

Bu çalışmada hayat boyu öğrenme, eğitim, usta çırak ilişkisi, güven, çalışkanlık gibi değerli hasletler barındıran bu meslek, kültürel miras, belgeler, insan ilişkileri kent ve mekan bağlamında ele alınıyor. Kültürün çağımızda yaşatılmasına yardımcı olabilecek bazı kavram ve uygulamalara da kısaca değiniliyor.

Mengen aşçılık geleneğinin bir Türkiye mirası olduğu düşüncesiyle…

“””



 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.