Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Gaziantep mutfağı dünya markası olma yolunda

Gaziantep mutfağı dünya markası olma yolunda
02.09.2014
1.498
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Gaziantep Mutfak Kültürü Tanıtım Organizasyonu” çerçevesinde İstanbul ve Ankara’dan yemek yazarları, şefler ve program yapımcıları, kentin yemek kültürünü inceledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep mutfağını tanıtma amacıyla düzenlediği “Gaziantep Mutfak Kültürü Tanıtım Organizasyonu” çerçevesinde İstanbul ve Ankara’dan gurme, yemek yazarları, gazete ve dergilerin genel yayın yönetmenlerini, ünlü şefler, yemek programı yapımcıları Gaziantep’in lezzet ustalarını ziyaret etti.

FoodinLife Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Food and Travel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebru Erke, Daily News Gazetesi yemek yazarı Aylin Öney Tan, Star Gazetesi yazarı Aydan Üskanat, Sabah Gazetesi yazarı Elif Korkmazel, BTA Havalimanları Mutfakları Koordinatörü İlhan Onay, Wyndham Hotel İstanbul Kalamış Marina Executive Şefi Rafet İnce, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Sous Chef Ali Elikkaya, TV programcısı Şef Maria Ekmekçioğlu, Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras’dan oluşan grubun araştırma ve gözlemleri Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) ziyaretleri ile başladı. Alinazik ve içli köfte yapımı, kebap, çiğ köfte, katmer ve baklava yapımlarını izleyen ve deneyimleyen konuklar, Zeugma Mozaik Müzesi başta olmak üzere Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı gibi mekanları da gezme fırsatı buldular.

Organizasyonun ikinci gününde Nizip’in Yağmuralan Köyü’ndeki Antep fıstığı hasadına katılan konuklar, tarlada Antep fıstığının toplanmasından, seçilmesine, kabuklarının ayrılıp, kurutulmasına kadar geçen evreleri de gördüler. Hasadın, hemen yanı başında yapılan sıcak ev ekmeği, kazanlarda pişen yaz dolması ve pirpirim salatası gibi lezzetlerle kurulan sofrada köylülerle birlikte oturup yemek yediler. Gaziantep mutfağını, tarihi ve turistik mekanlarını tanıma fırsatı bulan, yemek yazarları, ünlü şefler ve gurmeler, Gaziantep mutfağına keşfetmekten memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yapılan değerlendirme toplantısında ise Gaziantep mutfağının tanıtımı için yapılanlar, yapılması gerekenler ve nasıl katkıda bulunulacağı konuları paylaşıldı.

Foodninlife Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Gaziantep’in yöresel ürünlerinin coğrafi işaretlenmesiyle dünya gastronomisine tanıtılabileceğinin altını çizerek, bu açıdan gezinin çok verimli geçtiğini söyledi.

Food İn Life

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.