Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

İlçemiz Pazarında Denetim ve Bilgilendirme Yapıldı

İlçemiz Pazarında Denetim ve Bilgilendirme Yapıldı
21.03.2020
567
A+
A-

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mengen Belediyesi Zabıta Ekiplerince Denetim ve Bilgilendirme Yapıldı

          İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Mengen Belediyesi zabıta ekiplerince koordineli olarak İlçemiz semt pazarında halkımıza ve esnafımıza, Covid-19 hastalığı ve gıdalardan bulaşma riskine yönelik bilgilendirme ve denetim yapıldı.

          Tüm pazar esnafımıza eldiven dağıtıldı. Hazırlanan broşürler tezgahlara asılarak konu hakkında dikkat çekildi.

İlçe Tarım Müdürü Semit Tatlı yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

 

SARS-CoV-2 virüsünün doğrudan sindirim sistemi yoluyla bulaşması göz ardı edilse de, çiğneme sırasında solunum yolunun enfekte olma olasılığı vardır.

Pişirmede iç sıcaklığın 72 ° C’ye ulaşması, gıda ürününün birçok etken yönünden kontaminasyonunu azaltabilir.

Enfekte bir kişi, yiyecekleri kirli ellerle hazırlarsa, öksürürken veya hapşırırken bulaşıcı damlacıklar yoluyla gıdayı kontamine ederse, gıdalardan bulaşma riski ortaya çıkmaktadır.

Bireysel hijyen uygun şekilde uygulanması, gıdaların SARS-CoV-2 virüsü ile kontaminasyonunu önlemenin etkili bir yoludur.

Sebze ve meyveleri iyi yıkayalım.
Az pişmiş et ürünü tuketmeyelım.
Tezgahta eldivensiz dokunmayalım.
Ambalajsız gıdalarda riskin yüksek olduğunu unutmayalım…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.