Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Kabaklı tanıtım

24.01.2015
651
A+
A-

Adeta ilimizin milli yiyeceği olarak platformlarda öne çıkarılan ‘Bal Kabağı’tanıtım fuarınada damgasını vurdu.Bal kabağından yapılan heykelcikler Bolu standının gözdesi olurken,ziyaretcilerkabak lezzetlerine bayıldı.

Haber; Beyhan BAYRAK
Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz, Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi’nde renkli görüntülerle başladı. Fuara katılan 4 bin 500 kurum ve kuruluş, adeta şehir şehir, ülke ülke birbirleriyle tanıtım yarışına girerken, 2015 EMİTT’te tarih ve kültür turizminin yanı sıra, kongre ve kış sporları turizmi ile yöresel lezzetlen de öne çıkardı. Fuarda, başta Türkiye’nin kültür ve turizmde öne çıkan çeşitli şehirleri ile 71 ülkeden katılımcılar, tanıtımları, çeşitli etkinlikler ve şovlarla gerçekleştirdi. Bu etkinliklerden en dikkat çekeni, Bolu’nun tanıtıldığı stantta yapıldı. Dünya çapında aşçılarıyla bir marka olan Bolu, fuarda doğal güzelliklerini aşçıların hünerli elleriyle gerçekleştirdiği çeşitli şovlarla tanıtıldı.
KABAKLI TANITIM
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulumda aşçı yetiştiren akademisyenler ile öğrencVdp, Bolu’nun turizmde öne çıkan doğasını, göllerini ve 16. yüzyılda Bolu’da yaşamış ünlü halk ozanı «roğlu’nu kabak üzerinde resmederek tanıtması ziyaretçilerin ilgisini çekti.
ALAADDİN YILMAZ:
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolulu aşçıların dünya çapında bir marka olduğunu ifade ederek, “Burada sanatkar aşçılarımız bir kabak üzerine Bolu’nun doğal güzelliklerini motif olarak işliyorlar. Bolu denince akla Köroğlu gelir. Köroğlu’nun heykel figürünü kabağa işlemişler. Bolulu aşçılarımız, yemeği (\> yapılan, tatlısı yapılan bir üründen böylesine güzel bir sanat eseri de çıkarabiliyorlar dedi.
KABAĞA BAYILDILAR

Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Berker Çiftçi de, Bolu dağlarında yetişen çiçeklerin ve göllerde yaşayan balık türlerinin figürlerini kabak üzerine yaparak Bolu’nun tanıtımına katkı sunduklarını dile getirdi. Öte yandan, Bflgpndını ziyaret edenlere aşçıların hünerli ellerinden çıkan bal kabağından yapılan tatlı ve pastalar ikram edildi katılımcılar kabak lezzetlerine bayıldıkların, ifade ettiler.
Bolu Gündem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.