Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Lezzet dünyasının Oskar’ı ünlü şef Ömür Akkor’a verildi

Lezzet dünyasının Oskar’ı ünlü şef Ömür Akkor’a verildi
31.12.2015
792
A+
A-

Lezzet dünyasının Oskar’ı ünlü şef Ömür Akkor’a verildi
Dünyanın en iyi yemek kitaplarının yarıştığı, ünlü şeflerin lezzetlerinin buluştuğu ve kitap dünyasının ‘Oskar’ı sayılan, ‘Gourmand World Cookbook Awards’ yarışmasının birincisi; ünlü şef Ömür Akkor’un yazdığı ‘İlk Dönem İslam Sofrası’ adlı kitap oldu.
Türkiye’nin gururu olan Ömür Akkor; Osmanlı ve Türk yemek kültürü üzerine yazdığı birçok kitabın yanı sıra, bazen sadece hurmayla, bazense su içerek karnını doyurmuş bir Peygamberin düsturundan yola çıkarak hazırladığı ‘İlk Dönem İslam Sofrası’ adlı kitap ile ‘Arap Yemek Kültürü’ kategorisinde birinci oldu. Tarihin gizli mutfağındaki lezzetleri keşfetmesiyle ve bu lezzetleri kitaplaştırmasıyla adını duyuran, günümüzde bulunabilecek malzemelerle yapılabilecek benzersiz tarifleriyle fark yaratan dünyaca ünlü şef Ömür Akkor, “İlk Dönem İslam Sofrası” adlı, Kaynak Kültür Yayın Grubu – Kaynak Yayınları’ndan çıktı. Ayrıca kitapta kullanılan görseller o döneme ait kaplar araştırılarak ve o kapların Retro çalışmaları yapılarak hazırlandı.

Hz. Peygamber zamanından yola çıkarak, İslam mutfağını günümüze aktarmak amacıyla yeni kitabını hazırladığını söyleyen Ömür Akkor, Arap mutfak kültürünün uzun bir geçmişe dayandığını, özellikle İslamiyet’in yiyecek ve içecek­lerde kısıtlamalar yapmasına rağmen o topraklarda ki mutfak kültürünün benzer şekilde yaşanmaya devam ettiğine dikkat çekti.
Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.