MAD’den panel ve söyleşi
MANAVGAT AŞCILAR DERNEĞİ MESLEKİ ETKİNLİKLERİNE MANAVGAT YIMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’DE DEVAM EDİYOR.
Aşçılık mesleğinin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayabilmek adına eğitime büyük bir önem veren Manavgat Aşcılar Derneği mesleki eğitim etkinliklerine devam ediyor.
Gerek gelecek nesillere ışık tutmak gerekse sektörün ihtiyaçlarına yönelik kaynak niteliği taşıyan sayılarca kitap çıkaran Manavgat Aşcılar Dernek Başkanı İsmail Karataş dernek çatısı altında yapmış olduğu etkinliklerlede mesleğin emanet edileceği gençlerin daha donanımlı olmalarını hedefliyor.
Bu bağlamda Türkiye’de ve Uluslarası arenada aşçılık sektörüne katkıda bulumuş ve isim yapmış şefleri öğrenciler ile buluşturup bilgi ve tecrübelerini aktarmak isteyen Karataş’ın programında MANAVGAT YIMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ bulnmakta.
14 Ekim 2015 Tarhinde saat 13:00 da başlayacak olan panelin modaratörlüğünü derneğin yönetim kurulunda bulunan Adil Karasoy yapacak ve Chef olarak İsmail Karataş’ın yanısıra Sea Planet otelin Mutfak Şefi Doğan Çolak ve Azura Deluxe otelin mutfak şefi Kudret Dırbalı’da öğrenciler ile bilgilerini paylaşacak.
Saat 13:00 ‘da başlayacak olan panelde ele alınacak konular;
* Aşçılık mesleğinde eğitimin önemi ve başarıya giden yolda dikkat edilmesi gereken unsurlar
* Geçmişten günümüze Türk mutfağı ve Mutfağımızın gelişip değer kazanmasında üzerimize düşen sorumluluklar.
* Aşçılık mesleğinde görselliğin, sunumun önemi ve gerekliği.
Ve öğrencilerin merak ettikleri birçok konu üzerine soru cevap şeklide söyleşiler ile değerli şefler tecrübelerini paylaşacaklar.
Daha öncede birçok Okulda benzer etkinliklere imza atan Manavgat Aşçılar Derneği’nin yeni dönemdeki en önemli faaliyetleri yine eğitim üzerine olacak.