Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Manavgat Aşçılar Derneği Anfaş Basın Açıklaması

Manavgat Aşçılar Derneği  Anfaş Basın Açıklaması
27.01.2016
483
A+
A-

   Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Ülkemizde faaliyet gösteren 22 Bölgesel Aşçı Derneği’nin bir üst kuruluşu olarak 2006 yılında kurulmuştur. Ülkemizde Gastronomi, Mutfak Sanatı ve Aşçılık mesleği gelişimine katkı sağlamak üzere kurulu bulunan bir sivili toplum kuruluşudur. Federasyonumuz “World Association of Chefs Societies – Dünya Aşçılar Birliği (WACS)” ’ne üye olup,  Exc. Chef Zeki AÇIKÖZ Başkanlığı’ndaki Yönetim ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ulusal ve uluslar arası etkinlik ve aktiviteler ile de kalıcı nitelikli iletişimin sağlanması hedeflenmektedir.

 

Anfaş Fuarları bünyesinde, Anfaş Fuarcılık Yönetimi ve Federasyonumuza Üye Derneklerin katılımı ile 10 Yıl’dan bu yana değişik etkinlikler düzenlemekteyiz. 3 yıl’dan bu yana, Anfaş Gıda Fuarı bünyesinde Manavgat Aşçılar Derneği ve Alanya Akdeniz Aşçılar Birliği ile birlikte yaptığı organizasyon ile 2014 yılında “OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ” ve 2015 yılında ise “ÜLKELER ARASI YEMEK KÜLTÜRÜ” bir program dahilinde katılımcılara sunuldu.

 

Bilindiği üzere ; Türkiye’nin önerisi ve Birleşmiş Milletler (BM) kabulü ile 2016 Dünya Bakliyat Yılı olarak kabul edilmiştir. Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte yapmış olduğumuz etkinlik, çalışmalar ile ; Bakliyatın bilinen tüketim alanlarını çeşitlendirmek suretiyle yenilikçi ürünler geliştirmek, Obeziteyi önleme, ve sağlıklı beslenme üzerindeki etkileri konusunda toplum bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

her yıl yaklaşık 45.000 kişinin ziyaret ettiği, 23.Anfaş Gıda Fuarı bünyesinde; Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde, Manavgat Aşçılar Derneği ve Alanya Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği’nin birlikte organize edeceği Bakliyatlı ürünler ile 7 bölge lezzet günleri etkinliği düzenlenecektir.

Etkinliğimize Yurt içi ve Yurt Dışından olmak üzere ; 1.000 ‘in üzerinde Chef ziyaret edecektir.

Yurt Dışından gelecek misafirlerimiz ;

Iztok Legat – Slovenya – WACS (Dünya Şefler Birliği) Onur Üyesi,

Slovenya Aşçılar Federasyonu Kurucusu, WACS A kategori jüri üyesi

 

Gary Filbey – İngiltere – WMCS (Dünya Master Şefler Birliği) Eş Başkanı,

WACS A kategori jüri üyesi, WACS Eğitim komitesi üyesi

 

Zeljko Neven Bremec – Hırvatistan

Hırvatistan Aşçılar Federasyonu Eş Başkanı

 

Lulia Dragut – Romanya

Romanya Aşçılar Federasyonu Başkanı

 

Etkinliğimizde ayrıca ; Sosyal sosyal sorumluluğumuz gereği, Antalya Engelli Eğitim Kültür ve Spor Vakfı ile birlikte.. “FARKINDALIK YARATIYORUZ.. sloganı ile Engelli kardeşlerimizin yer alacağı bir çok etkinlik olacaktır.

 

Turizm’e hizmet üreten tüm paydaşların bir arada olacağı etkinliğimizde; Turizm yatırımcılarımız, Ülkemizin değişik tesislerinde görev yapan Genel Müdür, Yiyecek & İçecek Müdürü, Satın alma Müdürü ve Mutfak Şeflerimizin yanı sıra Üniversitelerimizden Akademisyen Hocalarımız ve öğrencilerimizin geniş katılımı sağlanacaktır.

 

İsmail KARATAŞ

Manavgat Aşçılar Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.