Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI’NI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI’NI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
13.05.2017
605
A+
A-

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI’NI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş 2010 – 2017 yılı arasında derneğin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler, Çakır bey Gurme Restoran’da düzenledikleri basın Toplantısında değerlendirdi. Karataş ayrıca toplantıya katılan basın mensuplarına derneklerine verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verdi. Başkan Karataş’ ’Artık Manavgat İl olma durumunda, bizler ede verilecek deste tekle, bilgi birikimimizi paylaşmak isteriz’’ dedi

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş 2010 – 2017 yılı arasında derneğin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler, Çakır bey Gurme Restoran’da düzenledikleri basın Toplantısında 2010 2017 tarihler arasında yapmış olduğu aktiviteleri değerlendirdi Karataş’ ’Manavgat Aşçılar Derneği Aktiviteleri, Manavgat Aşçılar Derneği 2010 -2017 yılları arasında yapmış olduğu Aktiviteler; Aşçılık okullarında 50 panel, Okullarda 40 İşbaşı eğitim programı, Otel ve okullarda 25 {Sertifikalı}Hijyen Eğitimi, Otel mutfaklarında 800 adet hijyen kitabı dağıtıldı, Kendi Hazırladığım ve bastırdığım çeşitli yemek kitaplarımdan 500 adet dağıtıldı, 5 yıl aralıksız Ramazan İftar yemeği verildi, Son 6 yılda 1500 paket Ramazan yardım paketi dağıtıldı,5 yıl aralıksız Yöresel yemek yarışması düzenlendi,30 dan fazla Manavgat S.T.K. Ziyareti, Şehitlerimiz için 6 defa yemekli Mevlit okutuldu, 3 yıl ard arda sezon sonu üyelere piknik düzenledik, Plastik şişe kapağı toplama kampanyamızdan 4 adet Engelli arabası ve 1 Adet elektrikli Engelli araba verdik, Üyesi olduğumuz TAFED’İN düzenlemiş olduğu 12 ulusal yarışmaya katıldık, (Ankara, İstanbul, Bursa, Nevşehir, Antalya)Üyesi olduğumuz TAFED’in bünyesinde Antalya Anfaş’ta Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği ile ortaklaşa 2 defa büyük organizasyona ev sahipliği yaptık’ ’dedi

Başkan Karataş Konuşmasında ‘’Bu Faaliyetlerimiz bir ekip çalışması ruhuyla gerçekleştirilmiştir. Belki yapılanlar az da gözükse daha fazlası için ekip çalışması şarttır.

Yukarıda belirttiğim Dernek faaliyetlerimiz bir ekip çalışma ruhuyla gerçekleşmiştir. Belki yapılanlar azda gözükse daha fazlası için ekip çalışması şarttır. İyi ve daha organize bir ekip çalışmasıyla Manavgat’ta daha güzel işler yapılacağını inanıyoruz.

Artık Manavgat il olma durumunda, bizlerde verilecek destekle, bilgi birikimlerimizi paylaşmak isteriz. Örnek çalışmalarımız fazlası ile var.

Bu örnek çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan bütün destekleyici {paydaşlarımıza} firmalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler, yapmış olduğumuz çalışmaları siz basın dostlarımızla devamlı paylaşmaktayız.

Biz Aşçılarında çok sıkıntıları var, bilakis son zamanlarda turizmin kötü gitmesi ile sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Manavgat bacasız bir sanayi, önümüzdeki dönemin içerisinde hepimiz için güzel olacağını ümit ediyorum.

Bizler hedefimizden şaşmamamız gerektiğini düşünmekteyiz. Yaklaşık 300 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat bölgemizde, Türk Mutfağını ve aşçılık mesleğini bugünlere getiren ustalarımızdan aldığımız mesleki birikim ve etik değerleri gelecek kuşaklara aktarmak en temel görevimiz olmalıdır.

Birlikten kuvvet doğar düsturuyla hareket etmeliyiz. Bu noktada örgütlü olmak, sorunlara bireysel olarak değil, hep beraber ele ele vererek çözmek, başarıya giden en önemli anahtar olacaktır.

Dernekçilik zor iştir, kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özellikle de özveri ister. Hiçbir geliri yoktur. Gönüllülük esasına dayanır. Turizm sektörünün tedarikçileri olmadan, yaşayamaz, en önemlisi de gönüllülük esasıyla hareket eden değerli meslektaşlarım olmasa varlığını sürdüremez.

Günümüzde aşçılık mesleğinin geldiği nokta sevindirici olmakla beraber yeterli değildir. Hepinizin bildiği gibi bu günlere kolay ulaşılmadı. Kaliteyi sunmak, Türk mutfağını tanıtmak, tatilin her yerde var olan güneş, deniz ve kumdan ibaret olmadığını aktarabilmek asli görevimiz olmalı. Bu yüzden önümüzde aşılması gereken daha birçok engeller var.

Engellerden bahsetmişken şunu eklemek isterim; Özellikle 12 ayın sadece 6-7 ayı açık olan otellerimizde kalan 5-6 aylık ölü sezonda maalesef değerli meslektaşlarımız iş bulmada ve de evlerine ekmek götürmede büyük zorluklarla karşılaşmaktadırlar.

Türkiye Aşçılar Federasyonu çatısı altında olmanın haklı gururuyla, bireysel ve topluluk olarak daha ileriye gitmek için var olanı yaşatmak, yeniliklere açık olmak ve gelecek nesillere kalıcı eserler bırakmak en büyük gurur kaynağımız olacaktır. Asıl görevimiz geçici değil, kalıcı işler yapmak ve geleceğimiz olan gençlerimize iyi örnek olmaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.