Manavgat Aşçılar Derneğinden TEŞEKKÜR
Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz susamlı yemek yarışmasını, önceki yıllara nazaran daha zengin içerikli ve farklı lezzetlerle gerçekleştirdik. Manavgat Meslek Yüksekokulu ve Manavgat Aşçılar Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü yarışmanın Susamlı Yemekler, Manavgat Yöresel Yemekleri, Türk Mutfağı, Bayat Ekmeklerin Değerlendirilmesi ve Sebze Oymacılığı olmak üzere toplam beş kategoride gerçekleştirilmesi planlandı.
Yarışmanın sonunda ortaya çıkan ürünler, emeğimizin boşa çıkmadığını bizlere gösterdi. Buradan da anlaşılıyor ki bundan sonraki yarışmaların daha güzel ve daha heyecanlı geçeceği kanısındayım. Hazırlık sürecini çok kısa sürede tamamlamamıza rağmen, katılımın bu denli yoğun olması bizleri çok sevindirdi. Böylesi yarışmaların varlığı, gençlerimize öncülük etme ve onlara ışık tutma noktasında çok önemli görevler üstleneceğine inanıyorum.
Manavgat’ın turizm başkenti olacağı inancıyla, sektörümüze bir nebze de olsa Manavgat Aşçılar Derneği olarak katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Unutulmamalıdır ki gelecek genç arkadaşlara nasıl bir yol izlemeleri konusunda yol gösterebildiysek görevimizi en iyi şekilde yerine getirmişiz demektir.
Burada sadece şahsımın gayretleriyle bir yere varılamayacağını biliyorum. Bu gönül işi, fedakârlık işi, benim yanımda bana destek verenler olmasa tek başıma ben ne yapabilirim. Bu ve bundan önceki tüm organizasyonlarımızda yanımızda olan veya olmayan tüm arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır.
Değerli yarışmacı arkadaşlarım, burada birlik beraberlik içerisinde turizm haftasının bu son gününde düzenlemiş olduğumuz yarışmada başarılarınız hiçbir zaman yadsınamaz. Sizler buraya gelerek çok büyük bir medeni cesaret örneği gösterdiniz. Gönlümüzde hepiniz birincisiniz.
Yarışmamızda bizleri kırmayarak jüri üyeliğini üstlenen Alanya Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Başkanı Baki BUDAK, Şinasi KARANLIKOĞLU, Sedat ALPARSLAN beylere sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca jüri üyeliğini üstlenen Ziya GÜL, Doğan ÇOLAK, Ozan EKİZOĞLU ve Zeki ÖZKÜLTÜR’e teşekkür ederim. Yarışmayı birlik ve beraberlik içinde düzenlediğimiz Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu müdürü sayın Doç.Dr.Hacer BAKIR SERT hanımefendi, öğretim görevlisi Özcan UTAR ve Ahmet Rıfat GÖRÜN,Hamza YALÇIN, beyefendiye MYO Yönetiminde görevlilere.
Yarışma bizlere Katkı Sağlayan
HANE FAMİLY , Ali OKAY ( YÖN. KUR. BŞK.),HEMERA OTEL , Cengiz HAYDAR BARUT (YÖN. KUR. ÜYE) SEA WORD OTEL , Hasan ÖZDEN ,KOCA TOKA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ,Nebi BARUT RENDY OTELLERİ ,Mehmet TÜMBÜL,AZURA DELUXE OTEL , Mehmet ZEKİ ÜNAL ,Ayhan CEBECİ
DESEN ÜNİFORMA , Fatih HACIABBASOĞLU, ASKA COSTA HOLİDAY CLUP , Ramazan SAVICI KORDİNATÖR , Nurettin TİREN GENEL Müdür Beyefendiye
Yarışma Katılımlarının yanında büyük özveri ile çalışıp yaptıkları ürünlerin hazırlamasından sunumuna kadar emeği geçen .Hacer KÜLTÜR,Yusuf GÖKBULUT,Dilek ÇİN,Halil AYDIN,Fatma Seval ŞAHİN,Selma KAYMAKÇIOĞLU,Aykut ÇETİN,Havva ÇİFTÇİ,Ümmühan UYSAL,Evrim GÜRKAN,Gülsüm AKTAŞ,Tuğba GÜRSES,Müberra ERGEN,Ümmühani ÖZTÜRK,Hüseyin YEŞİL,Ömer AYDIN,Cemile İMREN,Zemzem Yaşar ŞEKERLİSOY,Ayşe ERKOYUNCU,Meryem ARSLAN,Mehmet KAÇAR,Ayşe KARADEMİR,Mahmut ÇAYDAN,Kudret AY,Tuğrul GÜÇLÜ,Zeynep ÖZKAN,Mustafa ÇÖZ,Gökmen MELEK,Burhan YILDIZ, Nermin GÖK,Gülser AYDIN,Türkan ÖNGEL,Adiviye BALCI,Ersin CENGİZ,Yasin PEKŞEN,Okan AKBABA,Zekeriya TURGUT,Gökhan KARTAL,Ahmet GÜDER,Orhun AKSU,Talat YIDIZ ,Fatih YAZICI,Seher YILDIZ,Tanju DÖNMEZ Beyefendiye Teşekkür Ederim.
Dereceye Girenler:
SUSAMLI YEMEKLER KATEGORİSİ
1.Ömer AYDIN
2.Gülsüm AKTAŞ
3.Halil AYDIN
YÖRESEL YEMEKLER KATEGORİSİ
1.Nermin GÖK
2.Adeviye BALCI
3.Gülser AYDIN
TÜRK MUTFAĞI KATEGORİSİ
1.Sezer IŞIK
2.Burhan YILDIZ
3.Tuğrul GÜÇLÜ
BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME KATEGORİSİ
1.Mehmet GÜDER
2.Talat YILDIZ
3.Orhun AKSU
SEBZE OYMACILIK EL SANATLARI
1.Ersin CENGİZ
2.Yasin PEKŞEN
3.Zekeriya TURGUT