Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MENGEN MESLEK YÜKSEK OKULU BU YIL DA TÜRK MUTFAĞI EKİP ŞAMPİYONU

12.02.2013
944
A+
A-

1.LİK KUPASINI ALAN MENGEN MYO 12 MADALYA İLE AİBÜ’NİN GURURU OLDU

Aşçılar Diyarında lezzet ustaları artık akademik eğitimle  yetişiyor.Meslekte her zaman önde olan Mengen marka olmasının ayrıcalığını gösteriyor.Alaylılardan alınan güç ve kuvvetle yoluna devam eden aşçılar İlk önce lise öğretimi ile ardından akademik eğitimle ülkemizde söz sahibi ve bölgede öncü olmaya devam ediyorlar.

A.İ.B.Ü. Mengen Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı bu yıl 11. si düzenlenen Ulaslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne 4 öğretim görevlisi(Ali Kemal KEMER, Fuat BAYRAM,M. Abdullah SÜMMEN ve Berker ÇİFTÇİ) ve 15 öğrenci ile katıldı. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır.

Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan yarışmalarda başarı gösteren aşçı öğrenciler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri oldular.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversiteler arası Türk Mutfağı Ekip yarışmasında geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da Mengen MYO 1.lik kupasını aldı. Bireysel kategorilerde ise 2 altın, 5 gümüş, 2 Bronz madalya ve 3 merit ödülü ile üniversite toplam  12 madalya elde etti.

Yarışmada Okulu başarıyla temsil eden öğrencileri ve aldıkları ödüller;

A. Emrah GÜLER, Suat VARLIK, Batın TOPSAKAL: Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması 1.lik Kupası Erdinç ŞEN: Üniversiteler Arası Ana Yemek Yarışması Altın Madalya Tayfun KİLİT:Üniversiteler Arası Ana Yemek Yarışması Altın Madalya Latif Talip YILMAZ:Üniversiteler Arası Ana Yemek Yarışması Gümüş Madalya Cenk BALKAN:Üniversiteler Arası Ana Yemek Yarışması Gümüş Madalya Yaşar GÜLDEMİR: Üniversiteler Arası Makarna Yarışması Gümüş Madalya Özge KARAGÖZ: Üniversiteler Arası Makarna Yarışması Gümüş Madalya Nagihan KARAKAŞ:Üniversiteler Arası Makarna Yarışması Gümüş Madalya Ferdi YUNGACI: Üniversiteler Arası Ana Yemek Yarışması Bronz Madalya Didem Toski: Üniversiteler Arası Makarna Yarışması Bronz Madalya İlhan Üçkan:Üniversiteler Arası Balık Yarışması Merit Ödülü Burak SEVEN:Üniversiteler Arası Balık Yarışması Merit Ödülü Yaşar GÜLDEMİR: Üniversiteler Arası Balık Yarışması Merit Ödülü

YORUMLAR