Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen yemekleri Kedibatmaz,Kaldırık dolması Katar’da

13.03.2015
930
A+
A-

 

Mengen dünya’nın her yerinde sözümüze bir örnek daha geldi.Mengen’li ünlü şef aşçı Baran Yücel İlçemizi,İlimizi ve Ülkemizi yurt dışında temsile eden lezzet ustalarından sadece bbir tanesi olarak bizlerin gururu oldu.İşte Mengen.gen.tr farkı.Nerede bir Mengen Sevdalısı var ise biz oradan okuyucularımıza haber vermeye devam ediyoruz.
3 Kültür 3 Şef

24-28 Mart tarihleri arasında Katar Turizm Departmanı ve Katar Havayollarının sponsorluğunda İslam eserleri müzesinde 6.sı gerçekleşecek Qatar uluslararası yemek festivalinde bu sene Katar-Türkiye kültür yılı olarak ön plana çıkacak.Unlü şeflerin katılımı, tedarikçi firmaların sunumları, canlı pişirme gösterileri ,son gıda teknolojileri ve sağlıklı beslenme seçenekleri ile ilgili temaların işlendiği dolu dolu 5 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak festivalde özellikle bu sene Katar-Türkiye kültür yılı olması nedeni ile de ayrıca büyük önem teşkil edecektir. Ortadoğuda gün geçtikçe popülerliğini artıran Türk mutfağının leziz tatları da bu yıl ki festivalin en ilgi çeken yemekleri arasında yer alacak.
Festival öncesi düzenlenen basın konferansına bu sene Katar’ ın en ünlü şeflerinden Aisha Al-Tamimi , İngiltere’den michelin yıldızlı şef Vinet Bhatia ve ülkemizi Katar’ da temsil eden Sukar Pasha mutfak şefi Baran Yücel davet edildi. 450 katılımcı ve 42 medya mensubunun bulunduğu konferansta Baran Yücel Türk mutfağının özellikleri ve Ortadoğuda neden bu kadar popüler olduğu ile ilgili konulardan bahsetti, konferans sonunda gavurdağı salatası, kaldırık dolması ve kedibatmaz gibi yöresel Türk yemeklerı sunumuyla ilgi topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.