Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’den damak çatlatan lezzet

Mengen’den damak çatlatan lezzet
30.01.2023
651
A+
A-

Anadolu’nun damak çatlatan lezzetlerinden birisi olan Bolu’nun vazgeçilmez lezzeti Keş peyniri nasıl yapılır. Tarihe not düşmek ve isteyenlerin tarife ulaşabilmesi için sizlerle paylaşıyoruz.

Yoğurdun bir koruma biçimi olarak kullanılan Keş, süzme yoğurttan elde ediliyor. Mengen yöresine ait olan bu peynir, süzülen yoğurdun güneş görmeyen bir yerde bekletilmesiyle oluşuyor. Her yemeğin olduğu gibi keş peynirinin de bir hikayesi var. Keş peynirin hikayesini ve hazırlamak isterseniz püf noktalarını Hülya Taş anlatıyor. Size de bu lezzetin tadını çıkarmak kalıyor.

Kaynak: Bolu Gündem



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.