Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’den Yetişen Değerler – “Aşçılarımız” Ahmet Cemal IŞIK

Mengen’den Yetişen Değerler – “Aşçılarımız” Ahmet Cemal IŞIK
23.07.2020
1.600
A+
A-

“Mengen’den Yetişen Değerler – Aşçılarımız” köşemizin misafiri 1966 doğumlu başarılı mutfak şefi Ahmet Cemal IŞIK.

Evli ve bir çocuk babası olan Ahmet Cemal Işık, yaklaşık 40 yıldır mesleğini severek ve heyecanla yaptığını söylüyor ve şu sıralar İstanbul – Kavacık’ta Limak Eurasia Luxury Hotelden Executive Chef olarak çalışmaya devam ediyor.

Kendi sözleriyle Ahmet Cemal Işık ustamızın hayatını sizlere sunuyoruz:

7 Mayıs 1966 yılında Mengen’de doğdum Köyünde ilk öğretimi Şahbazlar Köyünde, orta ve Lise Eğitimimi Mengen İmam Hatip Lisesinde tamamladım.

Meslek Hayatıma 08.04.1983’de Aydın Kuşadası’nda Bulunan O zamanki Adı ile Ömer Tatil Köyünde Dokuz Ay Çalıştım Ve 1984 Yılında İstanbul’a Gittim.

Amcamın Vasıtası İle 1984 Yılının Başında İstanbul Yeşilköy’de Bulunan Balıkçı Hasan Diye Bilinen Balıkçılar Restoranında Yaklaşık İki yıl Çalıştıktan Sonra Vatani Görevimi Yapmak Üzere 1986 Yılında Askere Gittim.
Vatani Görevimi Bitirdikten Sonra Kumburgaz’da Bulunan Marin Otel’de 4 Yıl Çalıştım. Ardından Mesleğimi Geliştirmek İçin Tekrar Antalya’da Çeşitli Otellerde Çalışmaya Devam Ettim.
1991 yılında Meslek Hayatıma Maslak İstanbul’da Bulunan İsviçre Menşeiyle sektöre hizmet veren Movenpick Otelden Davet Aldım. Bunun üzerine meslek ve kariyerimi İstanbul’da Sürdürmeye Karar Verdim. Movenpick Otelde Domi Chef Olarak Çalışmaya Başladım.

Movenpick Otelde 4 Yıl Çalıştıktan Sonra Mesleğimi Geliştirmek İçin 1995 Yılında Almanya’nın Duesseldorf şehrine Gittim.

Burada Kendimi Geliştirmek Adına Birçok Restoranlarda Çalıştım Tekrar Türkiye’ye Dönüş Yaptıktan Sonra 1998 Yılında Maslak’taki Pirincess Otel’de Çalışmaya Başladım.
Burada 2005 Yılına Kadar Meslek Hayatıma Devam Ettim.
Daha Sonrasında Yurtdışında Gelen Teklifi “Carraben Island San Marten” Adasından aldığım teklif üzerine kariyerime yurtdışında sürdürmeye karar verdim bir müddet çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönmeye karar verdim.

Nişantaşı’nda Bulunan Sofa Otelin Açılısını Yaparak Burada Executive Chef Olarak Çalışmaya Başladım Beş Yıl Gibi Sofa Otelde Mesleğime Devam Ettim.
Ayrıca Sofa Otel’in Bünyesinde Bulunan Bodrum’daki Hamak Otelin de Koordinatörlüğünü Yaptım.

2010 Yılında Limak Holdingin Bünyesinde Bulunan İstanbul Kavacık’ta Limak Eurasia Luxury Hotelden Executive Chef Olarak teklif aldım.
Otelin Açılışını Yaptıktan Sonra Bu Görevimi Başarı Bir Şekilde Sürdürmekteyim Gastronomi Yarışmalarından Çeşitli Madalyalar Aldım Ve Ayrıca Yemek Yarışmalarında Jürilik Yapmaktayım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.