Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

TAŞFED Dünya Aşçılar Günü’nü kutluyor

TAŞFED Dünya Aşçılar Günü’nü kutluyor
19.10.2015
814
A+
A-

Bu yıl ki teması “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” olan 20 Ekim Uluslararası Aşçılar Gününüz kutlu olsun. Konuyla ilgili TAŞFED Başkan Yardımcısı Turgut Ay’ın açıklaması şöyle:
Dünya Aşçılar Federasyonu tarafından yapılan açıklamada bütün dünya şeflerinin bulundukları il ve ilçelerde kendilerine bir ilkokul belirlemeleri ve onlara sağlıklı yemekler hakkında bilgi vermeleri istendi.

Sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek teması altında ülkemizde bizler sağlıklı beslenme konularında daha bilinçli olmalı çevremizdeki başta çocuklar olmak üzere halkı bilinçlendirmeliyiz.
Yaptığımız sadece bir iş değil, toplumların sağlığını ve gelecekleri de etkileyen önemli ve değerli bir sanat dalıdır.

Tüm yiyecek ve içecekler insanların keyif alabileceği, dengeli beslenebileceği, sağlıklı bireyler olmalarını sağlayabileceği ve yaşam tarzında önemli bir rol oynayacağı gibi, bilinçsiz tüketim, yanlış pişirme teknikleri, kombinasyon gibi önemli detayların göz ardı edilmesi de mutsuz ve sağlıksız bir toplumun oluşabilmesi için yeterli bir nedendir.

Tüketicilerimizin yaşamlarına olumlu şekilde dokunmak ve daimi güvenlerini kazanabilmek için kalite, lezzet ve besleyicilik konusunda hassas davranmalıyız. Yemeklerimizi tüketen misafirlerimizin bu toplumun bugünü ve geleceği olan insanlar olduğunu unutmamalıyız. Yaptığımız sanatla tüketicilerimizin tüm yaşamları boyunca, bulunduğu ve ihtiyaç duyduğu her yerde lezzetlerimizle onlara eşlik etmekteyiz.

Turgut Ay
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu
Başkan Yardımcısı

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.