Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

İŞİN SIRRI PİŞİRMEDE!

12.06.2013
498
A+
A-

241485[1]
Sebzeyi az pişirin, balığı ise hafif ateşte… Baklagilleri mutlaka ıslatın, haşlayın. Yumurtayı çok fazla pişirmeyin. Eti su dolu başka bir kabın üstünde yavaş yavaş hazırlayın.

SEBZELER: Sebzelerin oksidasyona uğrayarak yeşil rengini kaybetmemesi için kısa sürede, kapağı kapalı tencerelerde pişirilmesi gerekir. Kesildikten veya doğrandıktan hemen sonra pişirilmelidir.
ET: Etin pişirme sürecinde protein katılaşır ve su kaybı olur. Kuru ısıda pişen ette ısı yükseldikçe su kaybı artar ve et kurur. Et pişirmede yemek tenceresini, içinde su bulunan başka bir tencereye koyun. Bu yöntemle etin lezzeti ve vitaminler korunacaktır.
BALIK: Balığın bağ dokuları az olduğu için pişirmeyle kolayca dağılır. Hafif ateşte pişmesi dağılmayı engeller. Yağlı balıklar ızgara, az yağlı balıklar ise kızartma yöntemiyle pişirilir.
YUMURTA: Yumurta proteini pişirme ile katılaşır. Fazla pişirme ile yumurta sarısının yüzeyinde yeşil bir renk oluşur ve besin değeri azalır.
KURU BAKLAGİLLER: Kuru baklagiller ıslatma, haşlama ve pişirme aşamaları ile yemeğe hazır hale gelir. Kuru baklagillerin ıslatma suyu dökülebilir fakat haşlama suyunun atılmaması gerekir, çünkü B grubu vitaminleri ve bazı mineraller bu suya geçer, atıldığı takdirde besin değeri kaybı olur.
YAĞLAR: Yağlar eritildikten sonra hemen diğer besinler ilave edilmeli, fazla ısıya maruz bırakılmamalıdır.

Bolu Gündem

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.