Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’den yetişen lezzet ustalarından Soner Kesgin

Mengen’den yetişen lezzet ustalarından Soner Kesgin
16.06.2015
1.728
A+
A-

Kempinski Hotel Barbaros Bay Otel’in Baş Aşçısı Soner Kesgin: “Amacım; küçük dokunuşlarla unutulmayacak tatlar yaratmak”
Uzun süre Amerika ve Mısır’da deneyimler kazanmış ve şimdi Kempinski Hotel Barbaros Bay’ın Baş Aşçılığını yürüten Soner Kesgin, mutfağında tutkuyla çalışan başarılı bir şef. Kesgin’e Kempinski’nin birbirinden farklı 4 restoranını ve menülerini sorduk.
Türkiye’nin ilk aşcılık okulu olan Mengen Anadolu Aşcılık Meslek Lisesi’nden 1999 yılında mezun olan Soner Kesgin, daha sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde okumaya başlıyor. O zamanlar aşçılık mesleğinin bu kadar revaçta olmamasına rağmen, daha 20’li yaşlarında mutfakta kalmaya karar vermiş olan Kesgin, bugün hala mesleğinde tutku ve özveri ile çalışan başarılı bir şef. Uzun süre Amerika (2000-2003) ve Mısır’da (2010-2013) çalışmış olan Kesgin, son 5 yıldır da Kempinski Otelleri bünyesinde “Executive Chef” yani Baş Aşçı unvanı ile çalışmaya devam ediyor.

Kempinski Hotel Barbaros Bay’de; La Luce, Saigon, Barbarossa ve Olives olmak üzere 4 farklı restoran bulunuyor. Fine dining konseptinde işleyen ve sadece akşamları hizmet veren La Luce İtalyan yemeklerini, Saigon ise Vietnam mutfağını misafirlerle paylaşıyor. Barbarossa’da sabahları Ege kahvaltısı servis ediliyor, öğleden sonra ise deniz ürünleri ağırlıklı Akdeniz mutfağı hakim oluyor. Olives’de açık büfe sabah kahvaltısının yanı sıra akşamları da her gün değişen bir yelpaze ile yine açık büfe yemek seçenekleri bulunuyor.

“Hemen her şeyi otelde üretmeye çalışıyoruz”
Başarılı şef Kesgin, Kempinski Hotel Barbaros Bay’in mutfağını şöyle anlatıyor: “Genç ve dinamik bir mutfak ekibim var. A’dan Z’ye her şeyi otelde üretmeye çalısıyoruz. Tabii ki kalite ve süreklilik benim için çok önemli. Bir de doğal ve organik ürünlerle yemek yapmayı seviyorsanız zaten Bodrum’da olmak çok büyük bir avantaj. Benim için önemli olan, misafirin yeme ve içme beklentilerini karşılarken, aynı zamanda küçük dokunuşlarla misafirlerin damaklarında unutamayacakları tatlar bırakmak. Bunun için geleneksel birçok tarifi usulüne uygun yapıp eski lezzetleri korumaya da özen gösteriyoruz.”

“Aşçılıkta her gün yeni bir şey öğrenirsiniz”
Sezon boyunca iki defa menü değişikliği yaptıklarını ifade eden Kesgin, “Aşcılık mesleği ilgisiz ve bilgisiz yapılabilecek bir meslek değildir. İlginiz yoksa yol yakınken dönün ama bilginiz yoksa sorun değil; zaten 20 yıl da çalışsanız her gün yeni bir şey öğrenebileceğiniz bir gerçek” diyor.

Gastronomi dünyasında her geçen gün rekabetin arttığını söyleyen Kesgin, otel restorancılığı hakkında ise şöyle düşünüyor: “Otel restoranları kendisini yenilemez ve geliştirmezse zaten ilerleyen yıllarda restoran zincirleri otellerdeki restoranları işletmeye başlayacaktır. Aynı şey restoran zincirleri ve zincir olmaya çalışanlar için de önemli. Çünkü oteller nispeten insan kaynakları ve eğitim gibi konularda daha kurumsal yapılardır ve eğer mevcut zincirler kurumsallaşmayı başaramazsa kalıcı olamayacaklardır.”

YORUMLAR

  1. Uğur dedi ki:

    Allah yolunu açık etsin kardeşim.Bende aşçılar okulu mezunuyum kendim şuan yapamasamda bu mesleği sizin gibi pırıl pırıl kardeşlerimi hemşehrilerimi görüp güzel haberler aldıkça içim kıpır kıpır oluyor şeref ve gurur duyuyorum.Allahım daha güzel yerler ve mutlu günler nasip etsin sizlere Mengenimizi ve senin gibi okulumuzdan mezun kardeşlerimi de unutmayın nolur önder olun sahip olun hem onlara hem birbirinize Allahıma emanet olun selam ve dua ile…