Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’in üzerinde bir okul olduğumuzu ispatlamış durumdayız

15.02.2013
1.747
A+
A-

KAYNAK: MENGEN   HABER 14

Ne Oluyoruz.!

Haberler.com’da Yavuz Karaduman imzası ile çıkan haber, Aşçılar Dünyası internet sitesinde milyonlarca kişi tarafından paylaşılıyor. Haber aynen şöyle

“ Genç Aşçılar Mengen’in tahtına Göz Dikti”

Aşçılar Diyarı internet sitesinde paylaşılan haber aynen şöyle;

Tekirdağ’lı Genç Aşçılar, “Mengen”İn Tahtına Göz Dikti

Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, uluslararası yemek yarışmalarındaki başarılarıyla Tekirdağ’ın adını aşçılıkta ön sıralara taşıyor.

Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Önder Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde düzenlenen uluslararası yemek yarışmalarına katılmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Atik, bu yıl Antalya’da düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kep Aşçılar yarışmasında bir öğrencilerinin, “altın kep” ödülü aldığını, İstanbul’da 11’incisi yapılan “Kıtalararası İstanbul Gastronomi Festivali”nde de takım olarak ‘Modern Türk Mutfağı’ yarışmasında altın madalya kazandıklarını söyledi.

Önder Atik, öğrencilerin ayrıca çeşitli kategorilerde 4 gümüş, 7 bronz ve 2 liyakat ödülü aldığını da kaydetti.

-Mengen’in tahtına göz diktiler-

Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin yarışmalarda elde ettikleri başarılarla ustalıklarını ve okullarının eğitim kalitesini ortaya koyduğunu anlatan Atik, “Gençlerimiz, Mengenli aşçıların tahtına göz dikti” dedi.

Gelişen turizm sektöründe dünya mutfağının büyük önem taşıdığını belirten Atik, şunları kaydetti:

“Buraya eleman yetiştirmek için öğretmen arkadaşlarımızla üstün çaba sarf etmekteyiz. Öğrencilerimiz, yurt dışındaki birçok projeye katılarak dünya mutfağı ile ilgili çalışmalar yapıyor. Okulumuzun aşçılık konusundaki başarıları sayesinde, Türkiye’de sadece Bolu Mengen olmadığı, Mengen’in üzerinde bir okul olduğumuzu da ispatlamış durumdayız.”

Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Aytaç Yaver de “Kıtalararası İstanbul Gastronomi Festivali”nde düzenlenen yarışmada, çeşitli değerlendirme kategorileri olduğunu ifade etti.

Yaver, değerlendirme kriterlerinin, ‘Çalışma disiplini ve çalışma düzeni’,

‘Hijyen ve sanitasyon’, ‘Lezzet ve görüntü’ başlıkları altında toplandığını belirtti.

Öğrencilerinin, bu yarışmada elde ettikleri başarıyla Dünya Aşçılar Birliği’nin kayıtlarına geçtiğini anlatan Yaver, gençlerin bu sertifikayla çok rahat iş bulma olanağına sahip olduklarını kaydetti.

Bu Haberin ardından şimdi merak edilen soru; Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yönetiminin, aşçı derneklerinin ve Mengen İlçesinin izleyeceği yöntem ile verilecek cevabın ne olacağı şeklinde.

MENGEN   HABER    14

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.