Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Osmanlı Mutfağı Araştırmacıları Mengen’de

Osmanlı Mutfağı Araştırmacıları Mengen’de
26.11.2019
708
A+
A-

Osmanlı Mutfagı Araştırmacıları Mengen’de

Aşçıların başkenti Mengen’de Bulunan Türkiye’nin ilk aşçılık okulu Mengen Aşçılar Lisesi’ne iki önemli ziyaret gerçekleşti.

Okulun mezunlarından Anadolu Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olan Osman Güldemir ve Osmanlı mutfağına ile Türk kültürüne hayranlığıyla bilinen Priscilla Mary Işın, okulda öğrencilerle birlikte keyifli vakitler ve söyleşi gerçekleştirdi.

Konuşmalarında Osmanlı Mutfağını konu alan Güldemir, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı yemeklerinden bahsetti.

Aslen İngiltereli olan Mary Işın ise, zamanında başlatmış olduğu “Meyve Mirası” projesi ile 550’den fazla Osmanlıdan kalma meyve çeşitlerinden bahsetti.

Mengen’in ve Bolu’nun yerel yemeklerini tadan Mary Işın yemeklere tam puan verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.