Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

OSMANLI YEMEKLERİNİN TADINA ABDÜLHAMİD’İN TORUNU BAKACAK

OSMANLI YEMEKLERİNİN TADINA ABDÜLHAMİD’İN TORUNU BAKACAK
05.02.2018
521
A+
A-

OSMANLI YEMEKLERİNİN TADINA ABDÜLHAMİD’İN TORUNU BAKACAK

OSMANLI YEMEKLERİNİN TADINA ABDÜLHAMİD’İN TORUNU BAKACAK

Jüri başkanlığını WACS Başkanı Gugler’in yapacağı 4–6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek etkinlikte, 8 ülkeden 400 aşçı 12 kategoride yarışacak. 4.Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri’ne 8 ülkeden katılacak 400 aşçı, 12 kategoride hünerlerini sergileyecek.

Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği’nin (YEPAD) organize ettiği etkinlik, 4–6 Mayıs’ta Bolu’da gerçekleştirilecek.

Jüri başkanlığını Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler’in yapacağı ve 32 ülkeden 50 jüri üyesinin önünde 8 ülkeden 400 aşçının marifetlerini sergileyeceği yarışmanın başvuruları 30 Mart’ta sona erecek.

Yarışmacılar, tavuk, balık, kuzu, sığır ve dana eti, makarna, tatlı, Osmanlı mutfağı, yöresel yemek, lise ekibi, üniversite ekibi ve Grand Prix Siyah Kutu kategorilerinde yemekler hazırlayacak.

Jüri üyelerinin beğenisini kazanan yemekleri hazırlayan ekiplere, 6 Mayıs’ta madalya verilecek.

OSMANLI YEMEKLERİNİN TADINA ABDÜLHAMİD’İN TORUNU BAKACAK

YEPAD Başkanı Sadullah Önal, yaptığı açıklamada, etkinliğe jüri olarak katılacak dünyaca ünlü 50 şefin yarışmacılara 12 kategoride not vereceğini söyledi.

Önal, yarışmaya 400 aşçının katılım göstermesini beklediklerini ifade ederek, “Bu aşçılarımız 12 kategoride ter dökecek ve yaptıkları yemekleri, 32 ülkeden katılacak şefler, Türkiye’deki beş yıldızlı otellerde çalışan şefler ve gastronomi dünyasının tanınmış simalarına beğendirmeye çalışacak.” diye konuştu.

Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinin yapılacağını da sözlerine ekleyen Önal, “Bu etkinlikle, Osmanlı ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımını yapacağız. Türk aşçılığının gayri resmi başkenti olan Bolu’da, dördüncüsünü düzenleyeceğimiz yarışmada hem Bolu’nun hem de Türk mutfağının en güzel yemekleri yapılacak. World Chef Assoncesion Başkanı Thomas Andreas Gugler’in başkanlık edeceği jüri üyeleri arasında Amerika Culinary Federasyonu Başkanı, Ukrayna Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi Başkanı ve ayni zamanda Ukrayna Restaurantlar Birliği Başkanı olan lyudmila Radchenko ve Ukrayna Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Anna Gasanova Edyardovna katılacak.” şeklinde konuştu.

Önal, Osmanlı yemekleri kategorisinin jüri üyeliğini 2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu’nun yapacağını da belirterek, 3 gün sürecek yarışmaların 6 Mayıs akşamı düzenlenecek gala gecesiyle sona ereceğini bildirdi.

Köroğlu gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.