Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

 ŞEFLER ATEŞ BAŞINDA KONUŞTU

 ŞEFLER ATEŞ BAŞINDA KONUŞTU
23.04.2019
531
A+
A-

 ŞEFLER ATEŞ BAŞINDA KONUŞTU

  1. Ulusal Aşçılık Kampı, Başarılı Şeflerle Ateş Başı Sohbetindeydi

   Gastronomi alanına katkıda bulunmak için AŞOMDER (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) tarafından Bolu’ya bağlı Mengen’de düzenlenen V. Ulusal Aşçılık Kampı, kamp ateşinin yakılmasıyla birlikte başladı. Ardından öğrenci ve akademisyenler için ayrı ayrı düzenlenen eğitimler ve çeşitli etkinliklerle devam eden kampın ikinci günü, başarılı şeflerle gerçekleştirilen ateş başı sohbetleri ile son buldu.

Soru cevap şeklinde ilerleyen sohbette Şenol Demirtaş, Soner Kesgin, Vedat Demir, Ahmet Metin Erdoğan, Kemal Can Yurttaş yer aldı. Ağırlıklı olarak Soner Kesgin’in sorduğu sorulara ek olarak katılımcıların da meraklarını gidermeye çalışan ekip, sohbet boyunca esprilerle kitleyi neşelendirdi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ateş başı sohbetlerinde en dikkat çeken sorulardan biri şeflerin maddi gelirlerinin ne kadar olduğu ile ilgiliydi. Soruyu cevaplandıran Şenol Demirtaş net bir sayı belirtmedi ancak sektördeki herkesin bir şekilde hayallerini gerçekleştirebilecekleri kadar kazandıklarını açıkladı. Öğrencilere mesleğe başlar başlamaz büyük kazançlar beklemek yerine hedeflerini belirlemelerini öğütleyen Demirtaş, yine de sıkıntı çekmeden ve çalışmadan başarının ve maddi gücün gelmediğini belirtti. Şenol Demirtaş sözlerine:

“Mezun olduğum zaman bu işi yapmayı düşünmüyordum. Hayalim stilist olmaktı. Karakalem çalışmalarım vardı. İstanbul’a gittiğimde her şey değişti. Stilist yanımı tabaklara yansıttım. Ben aşçılık okulu mezunuyum. Arkadaşlarımda o zamandan bu zamana kadar hep ilişki içerisindeydim. Bizler dostuz fakat sektörde rakibiz. Rekabet iyidir, sizi geliştirir. Rekabetten korkmayın! Bakın, dünya devleri hep yanyana yarışıyorlar.” diye ekledi.

Bunun yanında bir genç şef olarak hikayesini anlatması istenen Kemal Can Yurttaş:

“Turizm lisesinden, aşçılık bölümünden mezun oldum ben de. 4 yıldır da sektördeyim. Bununla beraber öğretim görevlisiyim. Benim sırrım ise hedefimin olmasıydı. Ben kendimi bu işe adadım. 25 yaşındayım ama iş yaşta değil, çalışmakta.” dedi.

Gastronomi dünyasının önemli isimlerinin Soner Kesgin’den ve katılımcılardan gelen soruları cevaplamalarının ardından Ateş Başı Sohbetleri sonlandırıldı. Ardından sahnede canlı müzik performansı başladı. Alanda bulunan katılımcıların birlikte eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi ve gün sonlandırıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.