Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Özel Haber – Kanlıca Kaç Şekilde Pişirilir

Özel Haber – Kanlıca Kaç Şekilde Pişirilir
14.10.2021
2.128
A+
A-

İlçemizin en sevilen ve yetiştiği dönemde doğadan doğal olarak toplanılan kanlıca mantarı farklı şekillerde de pişirilebiliyor.

Latince ismi Lactarius deliciosus olan ve bölgemizde kanlıca olarak isimlendirdiğimiz mantarın farklı çeşitleri de bulunuyor.

Yağmur sonrası tam mevsimi olan, insanların toplamak ve yemek için birbiriyle yarıştığı doğamızın bize armağanı olan lezzetli güzel kanlıca mantarımızın başka şehirlerde de yetiştiğini biliyorduk. Yöremizde daha çok yağda pişirilen, soba üzerinde pişen ya da sote olarak hazırlanan kanlıca mantarının farklı ülkelerden farklı pişirme yöntemlerini sizler için derledik.

Damak tadımıza uyar mı bilemeyiz, ancak yeni tatlar denemeyi sevenlerin ilgisini çekebilir.

Sizlerden de topladığınız ve pişirdiğiniz kanlıca mantarı fotoğraflarını bekliyoruz, herkese iyi haftalar diliyoruz.

Haber Derleme: Merve Varlık Turan




 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.