Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Türk Mutfağı ve Sofra Adabı Panel

21.03.2017
616
A+
A-

Türk Mutfağı ve Sofra Adabı Panel

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’nda (MYO), “Osmanlı Mutfağından Bugüne Türk Mutfağı & Sofra Adabı” konulu panel düzenlendi.

Manavgat Aşçılar Derneği ve Manavgat Meslek Yüksekokulu işbirliği ile gerçekleştirilen panele Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Trendy Hotels Eğitim-Kalite ve Yiyecek-İçecek kalite koordinatörü Hamza Yalçın ve Yrd.Doç.Dr. Oğuz Nebioğlu’nun konuşmacı olarak katıldı. Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ve ekibi, Akdeniz Üniversitesi MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert panele katıldı.
MYO Mehmet Akın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde geçmişten günümüze çekilen zorlukları ve hayatın içinden yapmış olduğu gözlemleri, deneyimleri öğrencilere aktaran TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Biz Türk olduğumuz için öncelikle Türk mutfağı ve Yöresel yemeklerimize sahip çıkmalıyız.”dedi. Öğrencilerin hedeflerinin yukarda olması gerektiğini belirten Açıköz, Osmanlı Mutfağından Bugüne Türk Mutfağının yanı sıra öğrencilerle Kariyer planlaması, Aldıkları eğitim, Hedefleri ve Vizyonları hakkında konuştu.
Sofra Adabı, Geleneklerimiz ve Göreneklerimiz konusunda sunum yapan Trendy Hotels Eğitim-Kalite ve Yiyecek-İçecek kalite koordinatörü Hamza Yalçın, “Türk milleti olarak Aile geleneğimizi, Kültürümüzü, Mutfak kültürümüzü korumamız gerekiyor. Uluslar arası otellerde hizmet veriyoruz dünya mutfaklarını da öğreneceğiz ama her şeyden önce kendi mutfağımıza sahip çıkacağız. Kendi kültürüne sahip çıkmayan bir toplum gerilemeye mahkûmdur.
Bizim hedefimiz Türk mutfağı ve Yöresel yemeklerimizi öne çıkarmak bununla birlikte mutfak kültürümüzü geliştirmek, Öğrencilerimizi de bu doğrultuda yetiştiriyoruz.”diye konuştu.
Manavgat Meslek Yüksekokulu ile Manavgat Aşçılar Derneği işbirliği içersinde düzenlenen panelde Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, Panelin öğrenciler üzerinde çok olumlu bir etken olduğunu söyleyerek programda konuşmacı olarak yer alan TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Trendy Hotels Eğitim-Kalite ve Yiyecek-İçecek kalite koordinatörü Hamza Yalçın ve Yrd.Doç.Dr. Oğuz Nebioğlu’na teşekkür etti.
Panel Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Sert’in plaket sunumuyla ve hatıra fotoğrafıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.