Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Türkiye Genç Aşçı Yarışmasında kazanan Mengen

Türkiye Genç Aşçı Yarışmasında kazanan Mengen
16.05.2014
990
A+
A-

Türkiye Genç Aşçı Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

“Uluslararası Genç Aşçı Yarışması”nın Türkiye elemeleri 12 Mayıs Pazartesi günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.

1977 yılından bu yana Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 12 Mayıs Pazartesi günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Chaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusundaki deneyim ve yeteneklerini uluslararası rekabet ortamında paylaşmalarına olanak sunmak amacıyla bu yıl 18. si gerçekleşen Genç Aşçı Yarışması’nın Türkiye ayağı, önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde yapıldı.

Yarışmanın galibi HiltonSA’dan Harun Keskin oldu

Türkiye’nin önemli 5 yıldızlı otellerinde ve restoranlarında çalışmakta olan 27 yaşını aşmamış 13 genç yarışmacı, 12 Mayıs sabahından itibaren Le Cordon Bleu-Mükemmellik Merkezi’nde zorlu bir gastronomi maratonuna girdi. Yarışma, katılımcıların her birine içinde ne olduğunu bilmediği birer malzeme sepeti teslim edilmesiyle başladı. Yarışmacılar bu sepetin içinde bulunan malzemelerle giriş, ana yemek ve tatlıdan oluşan dört kişilik bir mönüyü yarım saat (30 dk) içinde hazırlayıp, hazırladıkları mönüyü dört kişilik porsiyonlar halinde tasarlayarak üç buçuk (3,5) saat içinde sundu. Yarışmacıların toplam dört (4) saat içerisinde hazırlayıp sunduğu mönüler, yarışma jürisi tarafından lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, organizasyon becerileri, profesyonellik, hijyen ve zamanlama kriterlerine göre değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Ankara HiltonSA’dan Harun Keskin, Four Seasons Hotel-Sultanahmet’ten Serhat Eliçora, Four Seasons Hotel-Bosphorus’tan İbrahim Akar, Hilton-İzmir’den Caner Yiğit Aydoğan, İstanbul Culinary Institute’ten Özgür Kahraman, Movenpick Hotel-İstanbul’dan Emrah Aytekin, Peperoncino’ dan Muratcan Arın, Sagri-La Bosphorus’tan Selçuk Yılmaz, Swissotel Büyük Efes-İzmir’den Çağatay Akçay, Swissotel the Bosphorus’tan Göktan Sarısoy, Divan-Cafe du Levant’tan Luca Eyüboğlu, Le Meridien İstanbul-Etiler’den Tuncay Aydın ve Pera Palace Hotel’den Fatih Bozkurt olmak üzere 13 genç ve yetenekli aşçı mücadele verdiği yarışmanın birincisi Ankara HiltonSA Oteli’nden Hasan Keskin olurken, ikincisi Le Meridien’den Tuncay Aydın, üçüncüsü ise Four Seasons Sultanahmet’den İbrahim Akar oldu.

Türkiye Genç Aşçı Yarışması'nın kazananları belli oldu

Yarışmanın birincisi Hasan Keskin, 5 Eylül’de Güney Afrika’nın Durban şehrinde yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek. Güney Afrika’da yapılacak Uluslararası Genç Aşçı Yarışması’nın birincisi, Le Cordon Bleu-İstanbul’dan eğitim bursu almaya hak kazanacak.

Yarışmacıları gastronomi dünyasının duayenleri değerlendirdi

Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam’ın Yarışma Başkanlığı, Şef Erich Ruppen’in Jüri Başkanlığı yaptığı yarışmanın jürisinde Le Cordon Bleu Master Chef Gilles Company, David Shipman, Nicolas Cartier, Ali Ünal, Rudolf Van Nunen, Yılmaz Öztürk, Maximilian Thomae, Ali Davut, Elif Denizci, Nihal Bursa, Güven Osma ve Tuluy Ergörül gibi isimler yer aldı.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam, bu sene 18.si yapılan Türkiye elemelerinde tüm Genç Şeflerin çok iyi yarıştıklarını, yarışmanın sadece kazananları belirlemek amacıyla yapılmadığını, genç aşçıların bu gibi yarışmalar aracılığıyla kendilerini geliştirmelerini, diğer genç aşçılarla aynı ortamda bulunarak networking sağlamalarını ve yetenekleriyle dünyaya açılmalarını hedeflediklerini söyledi.

Yarışma jürisi olan ve Durban’da yapılacak uluslararası yarışmanın da jürisinde bulunacak Chef Gilles Company ise genç Türk şeflerin azimle çalıştıklarına, kendilerini geliştirmeye ve öğrenmeye açık olduklarına dikkat çekerek, “Bu tip yarışmaların genç şeflerimize çok şey kattığına ve mümkün olduğunca böyle organizasyonlara katılmaları gerektiğine inanıyorum. Hem kendileri gibi şeflerden öğrendikleri çok şey oluyor, hem de bu yolla uluslararası düzeyde de kendilerini gösterebilmek için iyi bir fırsat yakalayabiliyorlar” diye konuştu.

Yarışma aynı anda 80′den fazla ülkede seyredildi

Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Jess Molho’nun yorumlarıyla 80′den fazla ülkede bulunan La Chaine de Rotisseur Derneği’nin 24.000 üyesine aynı anda canlı olarak yayınlanan yarışma, 19 Mayıs Pazartesi günü saat 18:20′ den itibaren Digitürk / Turkmax Gurme kanalından tekrar seyredilebilecek. Bu yılki yayın sponsorluğunu Digitürk / Turkmax Gurme’ nin yaptığı yarışmanın ürün sponsorluğunu ise dünyada 50. yılını kutlamakta olan Metro Group yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.