Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi
08.12.2017
546
A+
A-

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi

İzmir’de düzenlenen Travel Turkey ile eş zamanlı yapılacak 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne tanınmış şeflerin yanı sıra İtalya’nın önemli lezzet duraklarından Torino da misafir şehir olarak katılacak.

Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılacak 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, ünlü şefleri fuarizmir’de ağırlayacak. İtalya’nın önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Delice Network üye kenti Torino da misafir kent olarak kongrede yerini alacak. 7 – 9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongre; İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirecek.

“5 hikâye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik”

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, “5 hikâye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik” teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturacak. Delice Network İzmir Temsilcisi Sırma Güven moderatörlüğünde hazırlanan ve uygulanan eğitim programında, 5 duyudan yola çıkarak yemek kültürü ile lezzet peşinde koşan uluslararası tadım etkinliği “Tasting Story” düzenlenecek. Şefler ve araştırmacılar, hikâyelerini paylaşacaklar. “Cooking Testing” bölümünde ise Türk ve yabancı şeflerin girişimcilik hikâyeleri, demo çalışmaları ve eğitimler yer alacak.

Sertifika verilecek

“Tasting Story” 2 gün sürecek. 8 Aralık’ta Koku Uzmanı Vedat Ozan, “Lezzet ve Koku”, Kahve Uzmanı Hakan İme “Nitelikli Kahve Tadımı” ile katılımcılarla buluşacak. 9 Aralık’ta ise Koku Deneyim Tasarımcısı Cansu Şekular “Mutfak Mirasımızda Duyusal Bir Deneyim”, Tadım Uzmanı Selçuk Azman “Çayın Hikâyesi”, Zeytinyağı Someliyesi Emmanuelle Dechelette de “Zeytinyağı Tadımı” atölyelerinde olacak ve katılımcılara sertifika verilecek.

Cooking Story”de ise Yunan Manolis Hiras, Hollandalı Wilco van Herpen, İspanyol Hector Cabello, Japon Ippei Uemura ve Yunus Emre Akkor workshoplar gerçekleştirecek.
Turizm acente sahipleri, şirket genel müdürleri, rehberler, gazeteci ve yazarlar ile eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek panellerde ise Gastronomi Turizmi’nin yeri ile önemi tartışılacak. Eğitmen Ferzan Kırhan’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Acentelere Yönelik Gastronomi Turizmi Eğitim Semineri’nde; ‘Gastronomi Turizmi’nde Temel Paket Oluşturma, Planlama ve Maliyetlendirme ile Çalışma Şartları gibi konular konuşulacak.

Ayrıca Türkiye Aşcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle altı farklı kategoride yarışmalar gerçekleştirilecek.

Yöresel lezzetler

3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi destinasyon sponsorluklarıyla yöresel lezzetlerini katılımcılarla buluşturacak. Kongrede ziyaretçiler; Gaziantep’in lahmacun, baklava, kebap çeşitlerini, Edirne’nin ciğerini, Kastamonu’nun çekme helvası, oğmaç çorbası gibi kendine has lezzetlerini tatma imkânı bulacak.

Aşçı Haber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.