Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’e Model Olabilecek Karaaslan Kamping Tesisleri

Mengen’e Model Olabilecek Karaaslan Kamping Tesisleri
29.04.2020
21.049
A+
A-


Yıllardır Mengen’in,doğası,bakir tabiatı,el degmemiş güzellikleri,kırsal kesim yaşamı için ideal olan aşçılar diyarı olduğunu konuşuruz. Konuşmaya devam ediyoruz.Bundan sonra Mengen’e yatırım yapmak isteyenler için İzmit Yuvacık doğa tesislerini Mengen.gen.tr ekibi olarak fotoğraf kulübü ile geziye katılarak görüntüledik.Sizler için yazı fotoğraf hazırladık ve bilginize sunuyoruz.

Mengen’de karaarslan kamping tesisleri gibi kurulabilecek o kadar dogal güzelliklerimiz var.Örnek Pazarköy Alibeyler-Kösekadılar mahallesi tesis yeri olabilir ve ardından Hızarderesi göleti ve şelalesine kadar doğa yürüyüşü ve fotoğraf turları düzenlenebilir.
Ardından Gökçesu Küçükkuz Şelalesi,Şahbazlar Şelalesi,Köprübaşı barajı,Kaynarca yedigöller yolu,Kökem Mahallesi Hızarderesi,Bürnük göleti,yaylalar,çapak yayla yolu,orman yürüyüşleri,Mengen merkezinden geçen ve Yeniçagadan gelen ırmak vadisi, Mengen’in tüm köyleri altta tanıtacağımız tesislerin kurulabileceği özelliklere sahip ilgililere duyurulur…
Mekan:
Karaaslan Kamping, bu bölgedeki yürüyüş rotalarının birçoğunun başlangıç noktası olarak biliniyor. Mekan, çoğunlukla bungalovlarda konaklayan yada dere kenarında yemek yemek için gelen müşterilerle dolu. Piknik yapmak isteyenlere masa kiralanıyor. Piknik alanı içerisinde çadır kurulmasına izin veriyorlar. Mangal için özel ocaklar var. Ancak çadır için ayrılmış özel bir alan yok, hatta sezonda piknkçilerin yoğunluğu yüzünden, Pazar günü sabah erkenden çadırınızı toplamanızı istiyorlar.

Bungalovlarda yada çadırda kalanlara 5-6 masası bulunan bir kafede yaz kış sıcak içecekler ücretsiz ikram ediliyor. Restaurant’da alabalık, köfte, tavuk yiyebilir, soğuk içecekler satın alablirsiniz. Unutmadan söyleyelim kamp alanında kablosuz internet hattı ve masaj yapan koltuk da bulunuyor. Masaj yapan koltuk özellikle uzun rota yürüyüşlerinden sonra gayet iyi geliyor.

Tuvaletlerde tuvalet kağıdı ve sıvı sabun bulabilirsiniz ancak kalabalık zamanlarda pek temiz değil. Piknik alanı içerisinde bir çeşme var. Su içilebiliyor, bu çeşmede bulaşık da yıkayabilirsinz. Çamaşır için bir yer, sıcak su, duş mevcut değil.
.
Türkiye > İzmit > Yuvacık

Ulaşım

İstanbul’dan geliş yönünde TEM otoyolunun İzmit Batı çıkışından ayrılıp İzmit içine girdikten sonra Yalova Bursa yoluna dönmeniz gerekiyor. Bu yol üzerindeYuvacık tabelasını göreceksiniz. Yuvacık’a ulaştığınızda da Karaaslan Kamping ve diğer Alabalık Tesislerinin tabelaları sizi Yuvacık Barajının sağ kenarına ulaştıracaktır. Bu yolun sonuna doğru sağda Mahir Karaaslan Alabalık Tesisini göreceksniz. Burayı geçtikten sonra bir rampa başlıyor. Sol tarafta Tepecik ve diğer köylerin tabelalarını göreceksiniz. Karasalan Kamping için sağdan devam etmeniz gerekiyor. Rampanın çıkışında yer alan ikinci tesis.

Genel Bilgiler

Yiyecek : Tesisteki Restaurant’ta kahvaltı, alabalık, köfte, tavuk, salata, mantar ve soğuk içecekler satılıyor. Ücretsiz Kahve, çay sıcak içecekler içebileceğiniz bir kafesi var.

Masa/Sandalye : Banklı tahta masa

Su : Çeşmeler var, su içilebiliyor, bulaşık yada çamaşır yıkamak için özel alan yok, duş yok.

Elektrik : Alanda aydınlatma mevcut, kişisel kullanım için yok

Çadır Zemini : Toprak

Alternatif Konaklama : Bungalov

Tuvalet : Tuvalet kağıdı ve sıvı sabun var, çok temiz sayılmaz

Ateş Yakma : Mangal için özel ocaklar var

YUVACIK KARAASLAN TESİSLERİ
TESİS PROFİLİ: Doğa ile baş başa kalabilmek için bildiğiniz en kısa yol hangisi?

Klimaların çaresiz kaldığı Ağustos sıcaklarından mı bunaldınız? Şehrin o yorucu temposundan uzaklaşmak mı istiyorsunuz? Kısa bir hafta sonu tatili yaparak, bunu gerçekleştirebilirsiniz. Kim istemez ki kamelyalarda oturup, derenin o senfonik sesini dinleyerek çayını kahvesini yudumlamayı.. Kim istemez ki çınar ağaçlarının altında, hamaklarda keyifli bir uyku çekmeyi.. Bunları yapabilmek çok uzaklarda değil sadece İstanbul’a 120 km uzaklıkta…

Tesisin temeli, 1994 yılında henüz Yuvacık barajını az kişinin bildiği zamanlarda, 12 kişilik bir trekking grubuna 1 masa ve 1 bakır tava ile hizmet verilerek atılmıştır. İlk olarak alabalık çiftliği ve restoranı olarak hizmet veren tesis, yörenin doğal güzellikleri içinde daha uzun süre geçirmek isteyen misafirlerinin talepleri doğrultusunda tesise eklenen ahşap bungalowlar ile konaklama hizmeti vermeye de başlamıştır.

Tesis, 6 dönüm arazi üzerinde kurulmuş olup, kışın kapalı restoranında 200 kişiye; yazın ise açık ve kapalı alanlarında toplam 500 kişiye yeme – içme hizmeti verebilmektedir. Yaz kış 40 kişilik konaklama kapasitesine sahip olan tesis, kamp gruplarına da 60 kişiye kadar konaklama hizmeti verebilmektedir.
AKTİVİTELER: Doğa içinde güzel dinlence, Doğa yürüyüşleri, ATV, Jeep safari, Paintball, Dere Kenarı, Çocuk Oyun Alanı
TESİS ve ÇEVRESİ OLANAKLAR: Bahçe, Restoran, Alabalık Tesisi, TV.Odası, Toplantı Salonu, Otopark, Yürüyüş Parkurları, Çocuk Oyun Alanı, Doğa Sporları Organizasyonu, İnternet, Jenaratör, Sigara İçilmeyen Oda, Gazete, Oda Servisi
ODA ÖZELLİKLERİ:

Tesiste 20 oda vardır. Odalarda, duş&wc, sıcak su, merkezi ısıtma standart olarak vardır. Bazı odalarda salon, bazı odalarda balkon vardır.
YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ: Sabah Kahvaltısı, Öğle ve Akşam Yemeği için hizmet veren restoran mevcuttur. Alabalık Tesisi olarakta hizmet veren tesis, dere kenarında güzel bir atmosferde yiyecek içecek hizmetlerini sunmaktadır.
ADRES: Servetiye Cami Köyü, Yuvacık Baraj Sonu 8.km Yuvacık – Başiskele, Kocaeli / TÜRKİYE
KONUM, ULAŞIM ve MESAFELER: Tesis, ağaçlar arasında ve dere kenarında konumlanmıştır. İzmit 14 km., İstanbul Anadolu 75 km., İstanbul Avrupa 105 km., Topçular 50 km. Dir. İzmit otogarından ücretli servis imkanı vardır.
DİĞER BİLGİLER: Kredi Kartı Geçerlidir. Evcil Hayvan Kabul Edilir. Tesis Tüm Yıl Açıktır. 1.Çocuk İçin; 0-5 Yaş Ücretsizdir. 6-12 Yaş %50 İndirimlidir.

* Detaylı Ulaşım ve İletişim Bilgileri Rezervasyon Kesinleştirmesi Ardından Rezervasyon Makbuzu ve Ekleri ile Birlikte Misafirlerimize Gönderilir.

* Yapılabilecek İndirimler Web Sitemizdeki Fiyatlara Yansıtılmaktadır. Lütfen Pazarlık Teklif Etmeyiniz.

* Bahsi Geçen Olanak ve Hizmetler Tesis veya Yakın Çevresindedir. Bu Olanak ve Hizmetlerin Bazısı Ücretli, Bazısı Ücretsizdir.
KOCAELİ YUVACIK KARAASLAN TESİSLERİ

Kocaeli Yuvacık Karaaslan Tesisleri sayfası, ziyaretçilerimize faydalı olabilecek ilgili içeriği yukarıda sunmaktadır. Bu sunulan içerik, Kocaeli Yuvacık Yeşil Tatil kapsamında çeşitli kategorilere ayrılmış ürün ve hizmetler şeklinde yer alabileceği gibi Kocaeli Yuvacık Yeşil Tatil için hazırlanmış detaylı bilgi sayfaları da olabilir. Web sitemizde, Kocaeli Yuvacık Yeşil Tatil hakkında hakkında, ile ilgili, hakkında, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Tesisleri konusunda, hakkında, içeriğinde, hakkında Kocaeli Yuvacık Karaaslan Otel, kapsamında ve hakkında daha farklı kaynaklardan bilgi almanızı sağlayacak yönlendirmelerde bulunabilir. Ayrıca sayfalarımızdaki yönlendirmeleri inceleyerek Kocaeli Yuvacık Yeşil Tatil benzeri daha birçok konu başlığına ve bunlarla alakalı içeriğe de ulaşabilirsiniz. Web sitemiz, Türkiye’nin en kapsamlı doğa tatil ve etkinlik firması olduğu için ziyaretçilerimizin tüm doğa turizm ürün ve hizmet talepleri, zengin içerik ve alternatif olanakları sayesinde tek bir kaynaktan karşılanabilmektedir. Buna ek olarak ziyaretçilerimiz; turizm destinasyonları tanıtımı, tatil önerileri, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Pansiyon, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Kamping, en iyi tatil yerleri, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Alabalık Tesisleri, popüler tatil beldeleri, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Camping, Kocaeli Yuvacık Yeşil Tatil, ekonomik tatil fırsatları, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Konaklama, düşük sezon fırsatları, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Bungalow Otel, ekonomik tatil fırsatları, Kocaeli Yuvacık Karaaslan Oteli ekonomik otel fırsatları, Kocaeli Yuvacık Karaaslan, doğada tatil alternatifleri, Kocaeli Yuvacık Karaaslan gibi daha onlarca konu başlığına ve içeriğine kolaylıkla web sitemizden ulaşabilirler.

 



YORUMLAR

  1. Çok güzel bir çalışma olmuş.Mengen’e Karaarslan kamping tesisleri gibi kurulabilecek o kadar doğal güzelliklerimiz var.Hatta önerdiğiniz,tesbit ettiğiniz çok güzel yerlerimiz.İnşallah olacak.Ben bu güzelliklerimizi tehdit eden HES PROJELERİNE dikkat çekmek istiyorum.Bu projelerin içinde doğa harikası HIZARDERESİ nin de olduğunu sanıyorum….Doğamıza Tabiatımıza Mengen’imize sahip çıkmak adına SAYGILARIMLA,

  2. Mirza dedi ki:

    Merhaba aziz kardeshlerim.Size Azerbaycandan yaziyorum.Benim sevimli kahramanimiz Koroglu hakkinda arashtirmam var,3 yil once kitab halinde basilmishtir.Bir kac sitelerde yayimlanmishtir.Tarihte ilk kez olarak nihayet Koroglunun hanki tarihi adam oldugunu,Koroglu kalelerinin neden bunca cok oldugunu,Kirat-Turat ne demek oldugunu ve sair aciklamishim.Arashtirmam azericedir.Size gondersem sitenizde yayimlanmasi mumkunmu?Sayqi ve sevgilerle Mirza Haciyev.

    1. Mengen.Gen.TR Yönetici dedi ki:

      Yaızınızı sizin imzanız ve isminizle yayınlarız.Mirza kardeş fotoğrafınızı ve yazı metninizi foto_varlik@hotmail.com
      Mail adresime gönderin.İlgine teşekkürler.Emekleriniz için sagolasınız.Foto Hüseyin VARLIK .MENGEN-BOLU

  3. fuat tan dedi ki:

    Fotoğraflar aynı hizarderesini andırıyor.ileride yatırım yapmak için bahsettiğiniz bölgelerden arazi aldık burada büyük bir potansiyel olabilir..fakat sonradan HES Projeleri olduğunu duyum aldık.bizim için kayıp olmaz ama Mengen ve Pazarköy için çok büyük kayıp olacağı kesin.

  4. Hikmet HAZAN dedi ki:

    “Karaaslan Kamping Tesisleri” gibi Gökçesu Beldesi ile Karakaya Köyü arasında bulunan çayın üzerine (Çayın baraja gidiş yönünün sol yamacı) yamaca bağlı asma yollar ve belirli aralıklara piknik alanları ve dinlenme tesisleri yapılarak harika bir tesis olacağı buraları gezip gören bir mühendis tarafından söylenmiştir. Büyük şehirlerimizin yakınında olan bu mesire yeri inşallah göz önüne alınarak insanlarımızın dinlenip hayat bulacağı bir yer olarak değerlendirilir.