Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’de İz Bırakanlar (24 Kasım doğumlu) İsmet Şentürk –

Mengen’de İz Bırakanlar (24 Kasım doğumlu) İsmet Şentürk –
03.07.2019
5.116
A+
A-

    71 Yıllık tarihi olan Mengen ilçemizde iz bırakan ve yerini alan İSMET ŞENTÜRK’ün vefatı ile röportajımızı tekrar yayına alıyoruz.

Mengen’de İz Bırakanlar serimize bu defa arşiv haberimizle devam ediyoruz. 24 Kasım tarihli anlamlı ve mesleğine yakışan bir günde doğan İsmet ŞENTÜRK’ü  kendi ifadeleri ile tanıyalım.

Mengen’de İz Bırakanlar – 34 – İsmet Şentürk – Hüseyin Varlık – huseyinvarlik@mengenarsiv.com 69. YIL Bu sayfayı yazdırmak için tıklayınız Bu içeriği arkadaşınıza gönderin

 

          “Mengen’de İz Bırakanlar” araştırma ve inceleme serimize devam ediyoruz. İz Bırakanlar ve izi bizi ilgilendirenler sayfamız sizlere sonuna kadar açık. Geçmişimiz geleceğimize mutlaka ışık tutacaktır. İlçemize ışık tutan ve iz bırakan kişilerin resmi veya özel sıfatı olabilir, onları tarih hak ettiği yerde anacaktır.

 


 

İz Bırakanlar’da Bu defa Mengen’de Belediye Başkanlığı yapmış İZ BIRAKMIŞ bugün de İlçemizde sağlıklı yaşamını sürdüren ve mecliste görev almış  İSMET ŞENTÜRK sitemizin konuğu oldu. Tarih herkese hakkını verecektir. Ben demekle değil biz demekle toplumun gönlü fethedilir. İsmet Şentürk’ün yaşamını ve anlattıklarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. MENGEN SEVDAMIZIN artması dileği ile hoşçakalın.

Mengen’in 60 yıllık ilçe tarihinde ve daha önceden görev yapmış ve hizmet vermiş herkese teşekkürler.


İsmet Şentürk

          24 Kasım 1939 yılında Pazarköy Beldesine bağlı Düzköy Köyü’nde doğmuşum.

          İlköğretimimi Pazarköy İlkokulunda bitirdikten sonra bir Çarşamba günü Gerede ortaokul müdürü Sayın Cemil Turgay (kendisini rahmet ve şükranla anıyorum.) Pazarköy mahalli Pazargünü gelerek 1949-1950 öğretim yılı mezunlarından 17 arkadaşımızı leyli (yatılı) ve meccani (parasız) olarak Gerede Ortaokulu’na kaydımızı yaptı. Bu kayıt bizim yaşamımızın dönüm noktası olmuştur. Bu arkadaşlarımız birinci yıl parasız, ikinci yıl sekiz aylık leyli ve meccani 100-TL, üçüncü yıl 200-TL ödeyerek ortaokulu bitirdik. Maddi olanakları bulunmadığı için 100-TL ödeyemeyen bazı arkadaşlarımızın aileleri ikinci yıl okula gönderemedi.

          Ortaokulu 1952-1953 ders yılında bitirdim. Çevremde yetişen okul arkadaşlarım Ankara-İstanbul gibi büyük şehirlere gitmiş, para kazanmaya başlamışlardı. Üzerlerine takım elbise kolalı gömlek ve iskarpin ayakkabı giyiyorlardı. Bizim böyle bir imkanımız yoktu. Yaz tatilinde çalışmak üzere Ankara’ya gittim. Ortaokuldan sonra okumak istemiyor, arkadaşlarım ve kendi akranlarım gibi hayata atılarak, para kazanmak istiyordum. Babam beni Ankara Ulus’taki Zincirlikuyu Camiinin yanında bulunan Cumhuriyet Yıldız Lokantasında aşçı çırağı olarak işe başlattı. Aşçıbaşımız Mengenli idi.

          Bir ay aşçı çıraklığı yaptıktan sonra kalfa ile aramızda çıkan anlaşmazlık sonucu patronumuz rahmetli Bahri Bey’in izni ile salonda çalışan garsonların yanında komi olarak çalışmaya başladım. Beş ay komilik yaptıktan sonra şef garsonumuzun isteği üzerine buradan ayrılarak Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan eski belediye binasının karşısındaki “Neşe Lokantası‘nda garson olarak çalışmaya başladım. Burada çalıştığım süre içerisinde edindiğim bilgi ve tecrübe sonucu ve çalışma koşullarının zorluğu, küçük yaşta hayatın verdiği sıkıntılar beni yeniden okula devam etmeye yönlendirdi. Rahmetli babama konuyu açtım, hiç okuma yazma bilmeyen babam hayatında bunun sıkıntısını çok çektiği için hemen beraber araştırmaya başladık. İşyerinden ayrıldım. Bolu Erkek Öğretmen Okulu sınavlarına girdim, kazandım. Leyli ve meccani olarak 3 yıl okudum. 1957-1958 öğretim yılında mezun oldum.

          Temmuz 1958 yılında tayinimiz yapıldı. 31 Ağustos 1958 günü Bingöl İli Genç İlçesi Valir Nahiye Merkezi İlkokulu’nda başöğretmen olarak göreve başladım.

          25 Eylül 1958 tarihinde evlendim. 2 yıl görev yaptıktan sonra Bolu’ya tayinimi istedim. Zamanın milli eğitim müdürü Sayın Abdürrezak Tığlı benim teşkilat ve idare dersimi veren hocamdı, beni Düzce’ye vermek istedi, beni Mengen’in bir köyüne verin dedim. O yıl kendi köyümün de okulu yapılıyordu. Hocam bana, “Madem sen benim istediğim yere, yani Düzce’ye gitmiyorsun; ben de seni kendi köyüne vermeyeceğim.” dedi. Mengen’in her köyünde görev yapabileceğimi söyleyerek makamından ayrıldım.

          Tayinim Mengen Bölükveren Köyü’ne çıktı. 1960-1969 yılları arasında bu köyde görev yaptım. Okulum ahşap bir köy odası idi. Köye eşyalarımı ancak dört tekerlekli öküz arabası ile taşıyabildim. Rahmetli Çobanoğlu Ahmet dedenin evinde üç yıl oturdum, 1963 yılında köye yeni bir okul yaptırdık. Bu okulun malzemelerinin taşınabilmesi için köy yolu bir greyderle kamyon geçecek şekilde açıldı. Köyde yol, su, elektrik yoktu. Gaz lambası veya maddi durumu iyi olanlar lüks lambası ile aydınlanıyorlardı. Beş sınıf bir arada ders yapıyor, boş zamanlarda köylülere yardım ediyordum. Dersleri iyi olan öğrencilerimle ilgilenir, onların orta okulda başarılı olmalarına katkı sağlamaya çalışırdım.

          1960-1969 yılları arasında mezun olan öğrencilerimizin önemli bir kısmı yüksek tahsil yapma imkanı buldu. Köy beş mahalleydi. Birinci mahalle ile sonuncu mahalle arası da 1 saat yürüme mesafesindeydi. Köyün eğitim sorunu ile ilgilenirken yol ve su sorunlarını da çözmenin çaresini aramaya başladım. Bir vesile ile Karayolları 41. Şube Şefliği ile Bölükveren Köyü’nü kardeş köy yaptık. Karayolları 41. Şube Şefliği Bölükveren Köyü’nün yollarını yaptı. Beş mahalleye içme suyu getirdi. Özel hazırlanmış taşlardan çeşmeler yaptı. Bu işler yapılırken ben sürekli takip ettim, hatta yol yapılırken her gün okul bitince Kıyaslar Köyü sınırları içindeki çalışmalara bile yaya olarak ulaşıp, takip ettim. Çalışanların ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oldum. Köyümüzün yolu yapıldı. Bu Bolu ilinde örnek bir çalışmaydı. Bu çalışmayı yapan şube şefi Mehmet Ali Bey’e, emeği geçen operatör, şöför ve işçi kardeşlerimizden yaşayanlara şükranlarımı bildirirken, ebediyete intikal edenlere rahmet diliyorum. Bu örnek çalışma için bir açılış yapılmasına karar verildi. Biz de Bölükveren köylüleri olarak açılışa katılanlara yemek hazırladık, köyden yetişmiş aşçılarımız hünerlerini gösterdiler. Gümüş tepsiler üzerine işlenmiş Bülükveren’in köy yolu ve mahallerini gösteren dekor zamanın Bolu Valisi Sayın Şükrü Kenanoğlu tarafından bozulmak istenmedi. Protokolde bulunan konuklar arasındaki konuşmalarda bu çalışmalarda benim çok emeğim geçtiği dile getirildi.

          Sayın Vali Şükrü Kenanoğlu benim için; burada görevi bitmiş, bu genç öğretmeni merkeze alalım diye Milli Eğitim Müdürüne söyledi.” Merkez okullarına tayin sıraya tabi, uygun görürseniz Mengen İlçesine Halk Eğitim Müdürlüğü açalım ve bu öğretmenimizi tayin edelim” dedi. Sn. vali uygun gördü ve ben 1969 yılında Mengen HALK Eğitim Merkez Müdürü oldum.

          Halk eğitim müdürlüğüm 4 yıl sürdü, Aralık 1973 yılında yapılan mahali idareler seçiminde CHP’den Mengen belediye başkanlığına seçildim. Henüz 34 yaşında genç ve dinamik bir öğretmen olarak 4 CHP, 4 AP ve 4 GP den oluşan 12 meclis üyesi ile birlikte, benimle beraber 17 personelle tüm Mengen halkına hizmet vermeye çalıştım. Zamanın kaymakamı Sn. Hayati Yaşar beni çok iyi tanıyordu. Sonradan öğrendiğime göre seçim arifesinde kendilerine gelen bazı misafirlerin (Bunlar; Sn. Güngör Öztamur, İlyas Tek ve arkadaşları ) kendilerini tanıttıktan sonra yurt dışında çalıştıklarını, bir şirketleri olduğunu ve yer temininde yardımcı olunursa ilçeye bir yatırım yapacaklarını anlatıyorlar. Sn. Hayati Yaşar seçimlerin yaklaştığını, bu konuyu kimseye açmadan ilçeden ayrılmalarını,seçimler sonuçlandıktan sonra gelmelerini öneriyor. Bu konuşmadan sonra 27 Aralık 1973 Atatürk Caddesi 49 nolu eski belediye binasında otururken tanımadığım üç kişi geldi, tanıştık.

          Kaymakamımız Sn. Hayati Yaşar Bey’e yaptıkları öneriyi bana tekarladılar. Kendilerine  belediye başkanı ve belediye teşkilatı olarak her türlü yardımı yapmaya ve projeyi gerçekleştirmek kaydı ile yer vermeye söz verdim.Bana başka ne istediğimi sorduklarında; projenin gerçekleştirilmesinden başka bir talebimiz olmadığını ,buna da sonuna kadar yardımcı olacağımı söyledim.İşte Gentaş karşılıklı verilen bu sözler üzerine bina edildi.1975 yılında yer konusu çözüldü,bunda büyük emeği geçen eski Bolu milletvekili Sn. Halil Cop Beyefendi OLMUŞTUR.Bu vesile ile kendilerini rahmetle anıyorum.1975 ve 1976 yılları proje,ruhsat,imar planı orman tahdit çalışmaları sonucu ilçe kadastrosu sonuçlarına göre Werzalit Şirketi ile yapılan lisans ve novhov anlaşmaları yapılarak ekim 1976 yılında temelleri atma başarısını yakaladık.Yurtdışında çalışan ve %99 u Mengen li olmayan emekçi kardeşlerimizin tasarrufu ile kurulmaya çalışılan Gentaş Fabrikası yeterli sermayesi ve olanakları varken bankadan aldığımız Dünya Bankası kaynaklı kredinin kur garantisinin kaldırılması ve kur riski sigortasının iptali şirketimizi henüz montaj aşamasında iken mali sıkıntı içine soktu.Yeniden sermaye artırımı,artırılan sermayenin ortaklardan toplanması,rüchan haklarını kullanmayanların yerine yeni ortak bulunması bize çok zaman kaybettirdi.bu arada şiketin % 43 hissesi bazı bankalara devredildi.5000 gerçek kişinin ortak olduğu Gentaş Şirketinin ancak %57 hissesi bu ortakların elinde kalabilmişti.30 Haziran 1979 tarihinde deneme üretimi başladı.İlçemizde gerçek bir sanayi tesisinin bacası tütmeye başladı.Ben 1975 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğine seçildim.12 Eylül 1980 askeri ihtilali ile belediye başkanlığıma son verildiğinden yönetim kurulu kararı ile üretimden sorumlu murahhas aza olarak Gentaş Şirketinde çalışmaya başladım.30 Kasım 1988 yılında yapılan genel seçimden sonra ilçemizde bazı kişiler şirketin içinde bulunduğu zor durumdan yararlanarak bazı faaliyetlerde bulundular.Bu hareketlerin şirkete zarar vereceğini düşünen şirketin kurucusu Sn Güngör Öztamur başkanlıktan ve yönetim kurulundan istifa etti.Yeni bir başkan seçimi yapılmadı.16 Haziran 1984 tarihinde yapılan genelkurul toplantısına kadar başkan vekili olarak ben vekalet ettim.Genel kurulda seçim yapıldı %57 si gerçek kişilere ait hisse sahiplerini riske atmamak ve Mengen’de kurulan bu tesisin kapanmasına sebep olmamak için çoğunluk hisselerine rağmen yeni önerilen yönetim  listesine oy vermek zorunda kaldık.Sonra yaşananları Mengen Halkının çoğu biliyor.Bu memlekete böyle bir tesis kazandırmak için harcanan çabayı,karşılaştığımız zorlukları hiç kimsenin tahmin etmesi mümkün değildir. Almanya, Avusturalya, Belçika ve Hollanda’da katıldığım ortak toplama faaliyetlerinde verilen sözlere imkanlarımız nispetinde uymaya çalıştık.Bugün şöyle bir düşündüğümüzde Gentaş o yıllarda kurulmamış olsaydı şimdi Mengen’in durumu ne olurdu? ,1958 yılında ilçe hastane binasını yapan Sn Aziz Karsan’dan başka topluma hizmet veren önemli yatırılmadan birisi Gentaş, diğeri bazı akadaşlarımızla birlikte uğraştığımız aşçılık meslek lisesinin temelinin atılması , hizmete alınmasında büyük emeği geçen Bolu Valisi Sn. Adnan Dağrendeli’ye en derin  şükranlarımı sunar, Allah’tan rahmet dilerim.

          Belediye başkanlığının rutin işleri yanında ilçemizin topyekün kalkınması için Gentaş’ın yanında ilçe merkezinde 100 yataklı bir otel,lokanta,Çukurca altına belediyemizce zamanında istimlak edilen değirmen yerine bir sazan ve alabalık yavru üretim tesisi , Pazarköy Çayı ve Çağaderesi boyunca tarla balıkçılığı projelerine başlanmış,Mengen’de bir dernek kurularak aşçılarımızın teşkilatlanmasına ve turizm için ara insan gücü ihtiyacının bizim elemanlarımızca karşılanmasına katkı sağlamak ve ilçemizi tanıtmak amacı ile festival düzenlenmesi planlanmıştır. Ayrıca 1978 yılında başlayarak Mengen köylerini kalkındırma amacı ile Orköy tarafından bir fizibilite hazırlanmış yetkili makamların onayından geçirilmiş,1981-1991 yılları arasında uygulanmak üzere hazırlıklara başlanmıştı. Bu projede Gökçesu Beldesinde yem fabrikası, Pazarköy Beldesinde ağaç entegre sanayi, köylerin tamamında süt inekçiliği ve besi hayvancılığı planlanmıştı.12 Eylül 1980 ihtilali ile tüm bu projeler askıya alındı,1981 yılında ihtilalden bir yıla yakın bir zamanda Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali düzenlendi. Bu arada valimiz Sn. Adnan Dağrendeliler’in söz vermesiyle aşçılık okulunun yapılmasına başlandı. Diğer projelerle kimse ilgilenmedi.

          1984 yılı otalarında Mengen’den ayrıldım, İstanbul’da ticaretle iştigal ettim.12 Eylül 1980 ihtilali ile 5 yıl siyasi yasaklı olduğum için 1984 kasım seçimlerinde aday olmadım.1989 yılında 28 oyla belediye başkanlığı seçimini kaybettim.1995 yılına kadar İstanbul’da kaldım. 1999 seçimlerinde partinin adayı son anda adaylıktan çekilince iş yine bana düştü. Hiç hazırlığım olmadığı halde arkadaşlarımın ısrarı ile aday olmak zorunda kaldım. Seçim çalışmaları çok iyi giderken durumun farkına varan siyasi rakiplerimden birinin destekleyicisinin müdahalesi ile sandıkta seçmenin düşüncesi değişti. Sıralamalar yer değiştirdi ve seçimi kaybettim. Siyasi bir partiye üyeliğimin dışında aktif bir görevim olmadı.2004 yılı mart ayında yapılan mahalli idareler seçiminde sırf memleketime hizmet vermek, seçilmiş meclis üyelerine ağabeylik yapmak ve mecliste siyasi çekişmelere meydan vermeden ilçe yararına olacak her konuda birlikte karar verilmesine katkı sağlamaya çalıştım. Bana inanan ve güvenen arkadaşlarıma siyasi düşünceleri ne olursa olsun candan teşekkürlerimi sunuyorum.

          Mart 2004 seçimlerinde bu yana ilk yıllarda encümen ve tüm komisyonlarda başkanlık yaptım. Arkadaşlarımın belediyeyi tanımalarına katkı sağlamaya çalıştım. Bilahare üç komisyonda , bu yıl eylül ayına kadar imar komisyonunda görevli iken istifa ederek ayrıldım. Sade bir belediye meclis üyesi olarak emanetinizi üzerimde taşımaya devam ediyorum.

          Hayata atıldığım günden beri topluma hizmet vermek için çaba harcadım.Memleketimizin yetiştirdiği çok değerli evlatlarının varlığını biliyorum, kendilerinden olanakları ölçüsünde Mengen’e hizmet vermelerini özellikle rica ediyorum. Saygılarımla…

İsmet Şentürk
Cumhuriyet Cd.No:3/4
Mengen/BOLU

Yazan: ELİF ŞANSAL


FOTOĞRAFLAR

 

 

 

11.11.1977 Beldiye Başkanı İsmet ŞENTÜRK, Güngör ÖZTAMUR ve Alman TV ekibi


 

 

 

20.10.1976 Gentaş temel atma töreni Yusuf ALKAN, İlyas PEK, İbrahim DEMİRÇAKMAK (CHP Bşk.)


 

23 Nisan bayramı Coşkun ERTÜRK Kaymakam Hüseyin, Jan. Bl. Km. Mehmet Karakoç Mal Müd.


 

 

30 HAZİRAN 1979 GENTAŞIN DENEME ÜRETİM AÇILIŞ TÖRENİ


 

30 HAZIRAN 1979 GENTAŞ’IN DENEME ÜRETİMİNE GEÇİŞ TÖRENİ


 

 

1961 Yed. Sub. Öğretmenler (Mengenliler) İbrahim Can, Süreyya Gül, İsmet Şentürk, Remzi Yurttaş


 

 

1956-57 Bolu Er İlköğretim Okulu Moliére’in bir eserinde baş rol oynarken


 

1962 BÖLÜKÖREN KÖYÜ

1977 SEÇİMLERİNDEN SONRA BOLU MİLLETVEKİLİ HALUK KARAGÖKLÜ VE MENGENLİLER


 

1978’DE ORMAN BAKANI VECDİ İLHAN GENTAŞ ZİYARETİ

1957-58 Bolu Öğretmen Okulu son sınıf öğrencileri


 

AKÇAKOCA YAYLASI

ALMAN BÜYÜKELÇİSİNE PLAKET VERİRKEN HÜSEYİN GÜNDAYLA BERABER


 

Almanya Stturtgard Güngör Özdamar ve misafiri İsmet Şentürk

ALMANYA WERZALIT FABRİKASINDA STAJ YAPAN ARKADAŞLAR VE MEHMET ALİ KARADEMİR


 

Almanya’da ortaklarla

Almanya’da Staja Giden İşçilerden Mehmet Şentürk ve Sedat Beşli


 

Almanya’ya kursa giden işçilerimiz ve misafirlerimiz Sedat Beşli, Sinan Özdemir, Turgay Karademir

BARTIN EMEK KİREMİT SAHİBİ


 

BAYRAM KUTLAMASI


 

BAYRAM MERASİMİNDE KAYMAKAM COŞKUN ERTÜRK

BAYRAM MERASİMİ


 

Bellediye Başkanı İsmet Şentürk ve İsmet Mercimek


 

BEŞLER MUHTARI BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

BOLU ÖĞRETMEN OKULU VOLEYBOL BASKETBOL TAKIMLARI


Bolu Sarıcaklar 1956-57


  

BÖLÜKVEREN’DE GELİN ALMA

BÖLÜKVEREN’DE DÜĞÜN MERASİMİ


BÖLÜKVEREN ANISI



Bölükveren köyünde bal arısı aramaları usta Refik Eren



Bölükveren’de Refik Eren


 
CHP Mengen Gecesi – Haluk Karabörklü Bolu Milletvekili, İbrahim Demirçakmak Chp ilçe başkanı



DÜĞÜN ANISI


 
ELEKTRİK MÜHENDİSİ ADİL TURHAN VE GENTAŞ’IN YÖNETİM KURULU YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE BAŞKAN GÜNGÖR ÖZTOMUR İLE BİRLİKTE


YAKIN ZAMANDA İSMET ŞENTÜRK

 


GENTAŞ’TA ÇALIŞACAK İŞÇİLERİN ALMANYA’YA GİDERKEN TOPLU RESİMLERİ


 

GENTAŞ’IN TAŞÖRENİ MEHMET ÜLKÜYLE


 

GENTAŞ TEMEL ATMA TÖRENİNDEN 2 EKİM 1976

GENTAŞ’TAN KURSA GÖNDERİLEN İŞÇİ VE MİSAFİRLERİMİZ


 

GÜNGÖR USTA VE YUNANLI BİR ARKADAŞI

Halk eğitim kursunda belge teslimatı sırasında


 

HIZARCIOĞLU İLE

 

 

İnşaat Mühendisi Mehmet Ülkü, Aşçılar; Ahmet Acar Bezih Özçelik Bel Bşk. İsmet Şentürk

İSMET ÖZKAN VE ŞENTÜRK


 

İSMET ŞENTÜRK’ÜN DOĞDUDU EV


 

KAYMAKAM COŞKUN ERTÜRK BELEDİYE MUHASIBI

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI İSMET ŞENTÜRK – BAYRAM KUTLAMASI RESMİ GEÇİT


 

KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ GÜNDÜZ ONAT VE EŞİYLE MARMARA OTELİNDE BİR HATIRA

Mehmet KARAKOÇ (Mal Müd.) Rüştü SUSUZLU Hayvan Sağ. Mem.


 

MENGEN 1978 YILI ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ PERSONELİYLE MÜDÜR MUSTAFA ULUÇAY

Mengen iş hanı inşaatı Beld. Bşk. İsmet Şentürk – 1977


 

MERHUM KAYMAKAM COŞKUN ERTÜRKLE BAYRAM TÖRENİ

Müzerret Onat, Gündüz Onat, Kırıkkale milletvekili Mehmet Ülkü, inşaat müh. Gentaş mütahiti Tuna Ö.


 

ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMLA ASKERLİK HATIRASI

ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞ YIL DÖNÜMLERİNDE KONUŞMA YAPARKEN


 

ORMAN BAKANI VECDİ İLHAN, BOLU VALİSİ, CHP İLCE BAŞKANI İBRAHİM DEMİRÇAKMAK, ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ

ORMAN BAKANI VECDİ İLHAN’IN GENTAŞ’I ZİYARETİ


 

ÖĞRETMEN OKULU STAJ ANISI BOLU SALIBEYLER KÖYÜ

SEDAT BEŞLİ VE MEHMET ŞENTÜRK


 


Yazan: Hüseyin Varlık – Tarih: 9.01.2008 – Okunma Sayısı: 10413 Bu sayfayı yazdırmak için tıklayınız Bu içeriği arkadaşınıza gönderin

Yorum
ellerinden öperim mengen için yaptıklarından dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım allah uzun ömürller versin
— abdullah özer
dedecim senin torunun olduğum ve bu soyadını taşıdığım için gurur duyuyorum…seni çok seviyoruz ve her zaman seninleyiz…
— Sadık Rıza ŞENTÜRK
SEVGİLİ ÖĞRETMENİM.BİZLER BÖLÜKVEREN KÖYLÜLERİ OLARAK SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ.BU RESİMLERE BAKARKEN SEVGİLİ BABAM RAHMETLİ FİKRİ ERÇELİK İLE OLAN DOSTLUĞUNUZ ARKADAŞLIĞINIZ VE KARDEŞLİĞİNİZ BİR FİLİM ŞERİDİ GİBİ GÖZLERİMİN ÖNÜNDEN GEÇTİ VE RAHMETLİ BABAM VE SİZİN KOKUNUZ BURNUMUN DİREKLERİNDE TÜTTÜ.BU MESAJI BU DUYGULAR İÇİNDE HEM TEBESSÜM EDEREK HEM HÜZÜNLENEREK YAZIYORUM.SELAM EDER ELLERİNİZDEN ÖPERİM.İKOKOUL TALEBENİZ AYDIN ERÇELİK.
— aydın erçelik
sevgili ismet ağbime allah uzun ömür versin başka diycek birşey söyleyemiyorum her şeyi okadar güzel anlattıki resimlerle hüzünlenerek kendine saygılar sunuyorum (TÜRKAN HATİCE NARİN)
— burhan narin
Sayın basögretmenim dedem ben en küçük torunun Utku galiba ben yeni nesil olduğumdan (simdiki en küçük torun torpilli) senin ve benim beraber çekilmiş fotorafımızı koymussun. Demekki insallah bu yazıda anlattıkların gibi alttaki fotoğraflardaki dostlukları hizmetleri Mengene yaptıklarının devamını benim ve torunların devam ettirmesi dileğiyle seni öpüyorum.Herkese senin gibi bir dede diliyorum.İYİKİ VARSIN.DEDECİĞİM BASARILARINNIN devamını dilerim.En küçük torunun UTKU ellerinden öperim
— Utku Turan
senin gibi bir dayım olduğu için gururluyum ne yazıkki yeğenin olarak biz sana çekemedik ilerde inşallah
— tahir demiray
YORUMLAR

  1. ferit demirel dedi ki:

    sevgili hocam mekanin cennet olsun nur icinde yat hebimizin basi sag olsun kederli ailesinenede sabirlar dilerim ben ferit demirel boluk oren koyu ciraklar mah