Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AİBÜ Dünya Sıralamasında Kaçıncı Oldu?

AİBÜ Dünya Sıralamasında Kaçıncı Oldu?
02.03.2017
1.628
A+
A-

AİBÜ Dünya Sıralamasında Kaçıncı Oldu?

 

Merhum İzzet Baba’ya, ‘En büyük eserim’ dediği AİBÜ’den 25 yıl sonra şükran hediyesi. AİBÜ dünyadaki 26 bin 355 üniversite arasında bin 671. sırada yer aldı. İspanya’da Cybermetrics Laboratuvarı’nda 2004’ten bu yana yapılan araştırmada, 2016 verilerine göre AİBÜ bu sıralamayla yüzde 6’lık dilime girdi.

HABER: ARZU SARI

Bundan 25 yıl önce ‘En büyük eserim’ diyerek kurduğu üniversiteyi devlete devreden ve aradan geçen zaman içerisinde her geçen yıl daha da büyüyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi dünya sıralamasında yüzde 6’ya girdi.

İspanya’da Cybermetrics Laboratuvarı’nda 2004’ten bu yana yapılan araştırmada, 2016 verilerine göre dünyadaki 26 bin 355 üniversite arasında AİBÜ’nün bin 671. sırada yer aldığını söyleyen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, bu başarıyı şükran ifadesi olarak manevi huzurunda İzzet Baysal’a hediye etti.

“İZZET BAYSAL BU KURUMU; DEĞİL BOLU’YA, TÜRKİYE’YE KAZANDIRDI”

Rektör Coşkun, “Aramızdan ayrılışı dolayısıyla Üniversitemiz Kurucusu Rahmetli İzzet Baysal’ı büyük bir minnetle anıyorum. İzzet Baysal, değil Bolu’ya, aslında bütün Türkiye’ye hatta dünyaya bilim üreten, bilim veren yükseköğretim alanında bir kurum kazandırdı. Bugün itibarıyla 25 senelik bir üniversite. Tabi kurmuş olmakla bitmedi, İzzet Baysal yine kendi kurduğu vakfıyla da bu eserini sürekli gelişimi için destekledi. Geçmişten günümüze üniversitemize sürekli yeni eserler kazandırdı. Hayatında böyleydi, daha sonra vakfıyla devam etti ve bugün de yatırımları devam ediyor. Hayırseverlikte önderlik örneği. Dolayısıyla yapmış olduğu bu güzel işlerden dolayı kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

EN SON HUKUK FAKÜLTESİ KAZANDIRILDI

Üniversitenin bugün saygın bir yere geldiğini ve bu başarıyı her yıl arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Coşkun, “Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün üniversitemiz saygın bir yerde. Üniversitemizi her yıl daha ileriye götürmek ve bunu sürdürebilir kılmak hedefimiz. Üniversitemizdeki gelişmeleri sürekli paylaşıyoruz nitekim en son YÖK, üniversitemize bir fakülte daha açtı, Hukuk Fakültesi” diye konuştu.

ODTÜ’NÜN ARAŞTIRMASINDA SIRALAMAYA GİRDİ

ODTÜ’nün yaptığı araştırmada da çeşitli kategorilerde AİBÜ’nün sıralamaya girdiğini söyleyen Coşkun, “Bunun yanında sevindirici bir diğer konu, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde akademik performansa dayalı sıralama sistemleri üzerinde bilimsel çalışmalar yapmak üzere kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı dünyada faaliyet gösteren toplam 26 bin 355 üniversite arasında en fazla bilimsel makale yayımlamış olan 3 bin 500 üniversiteyi tespit etti. Buna göre Üniversitemiz dünya sıralamasında en fazla bilimsel makale yayımlamış olan 3 bin 500 üniversite arasında bin 478. Sırada yer aldı. Ttoplam üniversite sayısı dikkate alındığında bu, ilk yüzde 5,6 içine girmekte. URAP, bu üniversiteler arasında en yüksek puanı alan 2 bin yükseköğretim kurumunu belirlemiş, bu üniversitelerin de dünyadaki yükseköğretim kurumlarının yaklaşık yüzde 10’unu temsil ettiğini ifade etmiştir. Bu değerlendirmeden Üniversitemizin dünya üniversiteleri arasında ilk yüzde 10 içerisinde olduğu görülüyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi URAP 2016/2017 değerlendirmesine göre; ülkemizdeki tüm Üniversitelerin genel sıralamasında değerlendirmeye alınan 125 üniversite arasında 38. Sırada, Devlet Üniversiteleri genel sıralamasında değerlendirmeye alınan 95 üniversite arasında 34. sırada, tıp fakültesi olan üniversiteler sıralamasında değerlendirmeye alınan 68 Üniversite arasında 29. sırada yer aldı” dedi.

Rektör Coşkun, yurtdışında yapılan üniversite performans çalışmasında da AİBÜ’nün başarı sıralamasına girdiğini şu sözlerle anlattı:

26 BİN 355 ÜNİVERSİTE ARASINDA BİN 671. SIRADA

“Webometrics, İspanya’da Cybermetrics Laboratuvarı tarafından yapılan 2004 yılından beri her 6 ayda bir bağımsız ve objektif şekilde, üniversitelerin web sayfalarındaki verilere dayanarak dünyadaki üniversiteleri performansına göre 2016 yılı sıralamasına göre AİBÜ, Türkiye’deki 183 üniversite arasında 36. Sırada yer aldı. Bu, yüzde 19’luk dilimi gösteriyor. Ayrıca VVebometrics’in değerlendirmeye aldığı dünyadaki tüm üniversiteler sıralamasına göre ise 26 bin 355 üniversite arasında bin 671. sırada ki, bu da yüzde 6’lık dilime tekabül ediyor”

Köroğlu Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.