Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Aşçılarımızı tanıyalım-Süleyman CANTÜRK-

Aşçılarımızı tanıyalım-Süleyman CANTÜRK-
13.10.2017
2.186
A+
A-

https://yandex.com.tr/gorsel/search?text=www.suleymancanturk&stype=image&lr=11503&noreask=1&source=wiz

 

http://suleymancanturk14.com/tr/suleyman-ustadan-secmeler

Aşçılarımızı tanıyalım ve tanıtalım köşemizin bu yazımızda misafiri Süleyman CANTÜRK

 

1956 Bolu Mengen doğumlu. Meslek hayatına 1970  senesinde dönemin en iyi  Belde Lokantasında adnan Menderesin aşçılığını yapmış Mustafa Cantürk amcasına yardımcı olarak işe başladı. Vatani görevinin ardından sırasıyla; 1980 senesinde İstanbul Ortaköy Ziya Restaurant göreve başladı,   1985 senesinde İstanbul büyük Tarabya Otelinde başladı, ilk mutfak şefliği görevini 1991 yılında İstanbul Nakkaş Tepe Yasedür Restaurant Mutfak Şefi olarak başladı.  Bu tecrübeden sonra 1993 yılında Ten Holding İzmir Gümüldür Club Yalı Hotelde mutfak şefi olarak çalıştı. Daha sonra 1999 yılında aynı otelcilk zincirine bağlı Bodrum Çomça &  Manzara  Oteli mutfak şefi. 2000 yılında Club Petünya Otelinde mutfak şefi, 2001-2005 yılında Cactus Hotels Çomça & Manzara Otel  mutfak şefi olarak görev yaptı.2006 yılında Bodrum Bölgesi Cactus Hotels bağlı bulunan  Cactus Fleur Beach Club, Cactus Mirage Family Club , Cactus Fleur Hotel ve Çomça & Manzara Otel Executive Chef olarak görevine devam etmektedir.37 yıllık meslek hayatı süresince Türk mutfağının güzelliklerini katılmış olduğu bir çok fuar etkinlikleri ve tanıtımlarda en iyi şekillanse etmeye çalıştı. 1986 yılının Agustos ayının 6. günü Mengen Aşcılık Festivaline Başlatmaya yardımcı olmuştur Turizm Meslek Lisesi Aşcılık Okulunun temeli atılmasında büyük katkıları bulunmuştur. 03.08.1987 yılında Mengen Festivalinde katkılarıvar 1988 yılında 101 metre şiş takarak Guniess kitabına girmiştir. 1987 yılında dönemin Dış İşleri ve Turizm Bakanı Sn. Mesut Yılmaz Uluslar Arası Catring ödülü almıştır. 2006 yılı Türkiye lezzet ustası ödülü , etkinlik ve çalışmalarına devam etmiştir.

SÜLEYMAN CANTÜRK TELEFON: 0 532 623 65 82

EMPLOYMENT HISTORY

2007 Cactus Hotels Bodrum Bölgesi –  Executive Chef 2001 – 2005 Çomça & Manzara Otel Mutfak Şefi
2000 Club Petünya Otel Mutfak Şefi
1999 Çomça & Manzara Otel Mutfak Şefi
1993 – 1998 Club Yalı Mutfak Şefi
1991 – 1992  İstanbul Yasedür Restaurant Mutfak Şefi

1985 – 1990 İstanbul Büyük Tarabya Oteli çalışdı
1980 – 1983 İstanbul Ortaköy Ziya Restaurant Bölüm Şefi
suleymancanturk14@hotmail.com

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.