Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-
Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-
Mengen’den yetişen lezzet ustası değerlerimizden Erhan usta’nın kendi yaşamını kaleme aldığı geleceğe ışık tatacak eserlerden olan kitabını sizlere sunuyoruz.
Duayen aşçı Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı
Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
ışık tu Duayen aşçı Erhan Uçüncüoğlu’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı
“Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
ışık tutuyor. Uçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
Bunu artık hepimiz görüyoruz. Değişen dünyayla birlikte Türkiye ‘de değiş
ti ve zamanla mutfak, h Genetik Bir Miras: Aşçılık
tuyor. Üçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
Bunu artık hepim Duayen aşçı Erhan Uçüncüoğlu’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı
“Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
ışık tutuyor. Uçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
Bunu artık hepimiz görüyoruz. Değişen dünyayla birlikte Türkiye ‘de değişti ve zamanla mutfak, haliyle aşçı olmak çok kıymetli bir mesleğe dönüştü.
Bir insan, bir parça ekmek ve yanına iliştirdiği zeytin, peynirle de karnını
doyurur ama yemek, sadece yemek yapıp karın doyurmaktan çıkarak başka
bir hal aldı. Yemek programları, yarışmalar, gurmelik, yemek tarifleri
yapan sosyal medya hesapları, yemek dergileri, yemek kitapları, üniversi
telerde açılan bölümler, yemek kursları… Yani gastronomi artık sadece
gastronomi değil. Yer yer içi boşaltılan bir şeye dönüştü. Aşçılık mesleği bir yandan popülerleşirken, diğer yandan da insan aklının alamayacağı ölçütlerde altı boşaltılmış durumda. Bütün bunlar yapılırken, bizler, yani gerçek aşçıların bu piyasada nasıl çalıştığını, kendimizi nasıl ispatladığımızı ve nasıl emek vererek bu günlere geldiğimizi ve bunun doğal bir sonucu olarak gastronominin nasıl bu günlere geldiği hiç anlatılmadı.
Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU’nun kitabının ilk sayfası ile sizlere ulaşıyoruz.