Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-

Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-
18.11.2019
940
A+
A-

         Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-

Mengen’den yetişen lezzet ustası değerlerimizden Erhan usta’nın kendi yaşamını kaleme aldığı geleceğe ışık tatacak eserlerden olan kitabını sizlere sunuyoruz.

 Duayen aşçı Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı

Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
ışık tu Duayen aşçı Erhan Uçüncüoğlu’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı
“Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
ışık tutuyor. Uçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
Bunu artık hepimiz görüyoruz. Değişen dünyayla birlikte Türkiye ‘de değiş­
ti ve zamanla mutfak, h
Genetik Bir Miras: Aşçılık

tuyor. Üçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
Bunu artık hepim
Duayen aşçı Erhan Uçüncüoğlu’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı

“Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine

ışık tutuyor. Uçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak

değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.

Bunu artık hepimiz görüyoruz. Değişen dünyayla birlikte Türkiye ‘de değişti  ve zamanla mutfak, haliyle aşçı olmak çok kıymetli bir mesleğe dönüştü.
Bir insan, bir parça ekmek ve yanına iliştirdiği zeytin, peynirle de karnını
doyurur ama yemek, sadece yemek yapıp karın doyurmaktan çıkarak başka
bir hal aldı. Yemek programları, yarışmalar, gurmelik, yemek tarifleri
yapan sosyal medya hesapları, yemek dergileri, yemek kitapları, üniversi­
telerde açılan bölümler, yemek kursları… Yani gastronomi artık sadece
gastronomi değil. Yer yer içi boşaltılan bir şeye
  dönüştü. Aşçılık mesleği bir yandan popülerleşirken, diğer yandan da insan aklının alamayacağı ölçütlerde altı boşaltılmış durumda. Bütün bunlar yapılırken,  bizler, yani gerçek aşçıların bu piyasada nasıl çalıştığını, kendimi­zi nasıl ispatladığımızı ve nasıl emek vererek bu günlere geldiğimizi ve bunun doğal bir sonucu   olarak  gastronominin   nasıl   bu günlere geldiği hiç anlatılmadı.

Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU’nun kitabının ilk sayfası ile sizlere ulaşıyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.