Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

BİR YANDA RESİM ATÖLYESİ, ÖTE YANDA ÇALIŞTAY

BİR YANDA RESİM ATÖLYESİ, ÖTE YANDA ÇALIŞTAY
26.04.2019
475
A+
A-

BİR YANDA RESİM ATÖLYESİ, ÖTE YANDA ÇALIŞTAY

  1. Ulusal Aşçılık Kampı’nda Aşçılar, Zeliha Akçaoğlu ile Resim Atölyesi Gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak da çalıştay oturumları başladı.

Bolu’nun Mengen ilçesinde bu yıl 5. kez düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı, başladığı günden bu yana renkli görüntülere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Resim atölyesi çalışması, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü profesörlerinden, Profesör Zeliha Akçaoğlu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayşegül Kalkan, Selda Eren ve Feyzi Çelikten ile gerçekleştirildi.

Tüm gün boyunca süren atölyede, Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinden öğrenciler (Ulusal Aşçılık Kampı’nın görünmez kahramanları), akrilik boya kullanarak hünerlerini gösterdiler. Öğrencilerin bir kısmı, Feyhaman Duran’ın Meyveli Natürmort eserini 50×50 kağıda çalıştı. Diğer öğrenciler ise minyatür çalıştı ve böylece atölye iki grup şeklinde ilerledi. Çalışmalar puzzle yöntemiyle ilerledi ve daha sonra birleştirildi.

Yapılan çalışmayla birlikte yalnızca lezzet olarak değil, görsel olarak da duyulara hitap eden bir iş yapan öğrencilerin sanata yatkınlıkları bir kez daha gözlenmiş oldu. Bunun yanı sıra öğrenciler, atölye çalışması boyunca elde ettikleri deneyimi kendi çalışmalarına da yansıtabilecek potansiyeli de elde ettiler.

Atölye çalışmasının gerçekleşmesinde tecrübelerini aşçılara aktaran Profesör Zeliha Akçaoğlu:

“Burada ilk amacımız çalışma dahilindeki aşçıların resim yeteneklerini geliştirmek değil. Bir takım çalışması gerçekleştirerek ortaya tek bir ürün koyuyoruz. Bunun yanında yemekle yapılan bir sanatın boyalarla da yapılması çok mutluluk verici. Resim de aşçılık da estetik olguya dayanıyor. Dolayısıyla ortaya çıkarılan ürün resimden ve bilimde faydalanmalıdır. Bugün burada birlikte bir bütünün parçalarını bir araya getirirken, takım olarak sevgi ve saygının da gerekli olduğu mesajını vermek istiyoruz.” dedi.

Gün sonunda ortaya çıkan eserler ile V. Ulusal Aşçılık Kampı’nın “Ayrıştırmıyoruz, Birleştiriyoruz; Yarıştırmıyoruz, Eğitiyoruz” mottosu vurgulandı. Çalışma sonunda Profesör Zeliha Akçaoğlu’na, Öğretim Görevlisi Ayşegül Kalkan’a, Selda Eren’e ve Feyzi Çelikten’e teşekkür tabağı verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.